Indulhat az építkezés!

2021.11.23. 18:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 23. (kedd) 
Kórházfejlesztésről tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás. Galéria
 
 
 
 
 
 
 

A kivitelezővel történt szerződéskötést követően indul az, az összesen több mint 13 milliárd forintos fejlesztés, amelynek keretében egy új épülettömbbel gyarapszik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A 2023 év végéig tartó fejlesztésnek köszönhetően megújul az összekötő folyosó, valamint három régebbi épület légtechnikai rendszere. Emellett új zöldfelületet alakítanak ki a kórház területén, két külső parkoló pedig már elkészült. A most következő munkafázisokról számolt be keddi sajtótájékoztatóján Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.


A pulmonológiai, az infektológiai és az onkológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók egy közel 6.000 m² alapterületű, háromszintes épületben kapnak helyet abban az új épülettömbben, amelynek építése megkezdődhet a kivitelezővel történt szerződéskötést követően – számolt be az induló fejlesztésről Vargha Tamás. A tervek szerint 2023 végére elkészülő, összesen több mint 13 milliárd forintos beruházás megvalósulása egy hosszú, közös munka eredménye. Székesfehérvár országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy Székesfehérvár Önkormányzatával és a térség országgyűlési képviselőivel együttműködve sikerült a kórházfejlesztést a Modern Városok Programba bevonni, és a szükséges kormányzati források biztosításával - a jó szakmai alapokon nyugvó tervek alapján - immár a megvalósítás is elkezdődött.

A képviselő hozzátette, az új épületben magas szintű, 1-2 ágyas kórtermeket alakítanak ki, önálló vizesblokkal, a szükséges akadálymentesített kórteremszámmal. Az ambulanciákon, a vizsgálókban és egyéb helyiségekben a mai kor elvárásának megfelelő körülmények között gyógyítanak majd. Az 2014-ben megvalósult Berzsenyi-, a Hotel, a Diagnosztika, a Rendelő, valamint a most épülő új tömböt összeköti a megújuló függőfolyosó. Így, az egykor Kégl György által tervezett pavilonos rendszert a gyorsabb betegellátás érdekében teljes egészében felváltja a modern, egymással összeköttetésben lévő ellátóhelyek, hangsúlyozta a képviselő.

A munkaterület átadására tegnap került sor, a tervezési munka mellett az első munkafázis a régi épületek bontása és a közműkiváltás lesz, ezt követi az új épület kialakítása – mindez a Kórház működésének fenntartása mellett zajlik majd. A projekt részeként 2020. évben a külső parkolók kialakítása megtörtént, melynek keretében egyrészt a Seregélyesi út - Kikindai utca kereszteződésnél egy 156 állásos (4 darab mozgássérült parkolót tartalmaz), valamint a régi iparvágány helyén egy 52 állásos parkoló épült ki. A két parkoló megépítésével 208 férőhellyel bővült a Kórház környezetében kialakított ingyenes parkolók száma, amely a betegek parkolási problémáját a Kórház és a Rendelőintézet közelségében képes rendezni.

A belső, új 80 férőhelyes parkoló mellett zöldfelületet is kialakítanak. Az eszközbeszerzéseken túl megtörténik a hotelépület, a diagnosztikai, a Sürgősségi Betegellátó Osztály, valamint a szakambulancia épületeinek légtechnikai felújítása is. A teljes projekt várhatóan 2023 év végén zárul.

A látványtervek és a sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából. 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.