Újabb támogatásban részesült a Vasvári Gimnázium

2021.11.24. 15:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 24. (szerda)
 
 
 
 
 
 

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben a vállalat Alapítványa a Science, Technology, Engineering and Math (STEM) program keretében 20 000 dollár (több mint 5.800.000 forint) támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet. A támogatást jelképező csekket szerdán adta át Katus István cégvezető Horváth József iskolaigazgatónak.


Immár ötödik alkalommal indul sikeresen a Howmet-Köfém Kft. alapítványának pályázatán a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium három nagy területet felölelő, a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektje. Horváth József, a középiskola igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a 20 000 dolláros támogatásból megvalósuló program keretében a tanulói csoportok olyan vállalatokat, intézményeket, kiállító- és foglalkoztatóhelyeket keresnek fel, ahol betekintést kapnak az adott területeken folyó tevékenységekbe, illetve élményeket szerezhetnek, amelyek segíthetik érdeklődésüket felkelteni ezen pályák irányába. Emellett a területhez kapcsolódó tanulmányi versenyek és táborok szervezése is e sokrétű program része.

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, olyan fontos és jó célokat fogalmazott meg az intézmény, amelyek kiváló lehetőségeket teremtenek. A diákok betekintést kapnak a munka világába, megismerik a műszaki, mérnöki pálya lehetőségeit. Székesfehérvár Önkormányzata a helyi felsőoktatási intézményekkel és középiskolákkal együttműködve folyamatosan azon dolgozik, hogy a városban működő iparban magasan képzett, jó szakemberek álljanak munkába. Az alpolgármester köszönetet mondott a Howmet-Köfém Kft-nek és az alapítványnak a széleskörű támogatásért. 

A fiatalok esélyeit növeli ez a program, amely – a céget mindig jellemző – társadalmi felelősségvállalás keretében komoly támogatásban részesül, mondta Török Szabolcs. A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója hozzátette, a diákok az itt szerzett „vasváris” tudással és a hozzáadott értékkel minden, remélhetőleg leginkább a fehérvári egyetemeken megállják a helyüket.  

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója köszönetet mondott a Vasvári Pál Gimnázium nevelőtestületének, hogy elindította, és évek óta gondozza ezt a programot. A város gazdasága olyan mértékben fejlődött és folyamatosan fejlődik, hogy a gyártócégeknek egyre több mérnökre van szüksége. Olyan magasan képzett szakemberekre, akik képesek a legújabb technológiákkal dolgozni. A gyárlátogatások, a versenyek, a kirándulások remek lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről megismerjék a diákok ezt a világot, minél többen forduljanak a mérnöki pálya felé.

Az átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából. 


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.