Neked mi a történeted? – A nevelésről tartottak előadást a Szülők Akadémiáján

2021.11.24. 20:28
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 24. (szerda) 
 

Folytatódott a Mathias Corvinus Collegium népszerű programsorozata, a Szülők Akadémiája. Az interaktív, jó hangulatú előadáson szó esett nevelési stílusokról, családi mintákról, de a szép számmal megjelent érdeklődők kérdezhettek is az előadóktól.
 
 
Neked mi a történeted? – A szülői nevelés nyomában címmel tartottak előadást Tóth-Kuthy Bernadett és Magyary Ágnes, az MCC Pszichológia Iskola tanulói. Az előadók Hal Melinda, az MCC Mindset Pszichológia Iskola műhelyvezetőjének felkérésére érkezték a GRAND Inkubátorház előadótermébe. A rendezvényen olyan kérdések megfejtésére invitálták a résztvevőket, mint hogyan lehet hatással a szülőségre a múlt, vagy éppen hogyan lehet befogadó és biztonságos környezetet teremteni a gyermek számára.
 
Lépésről lépésre kerültek szóba a transzgenerációs, öröklött sémák, a nevelési stílusok, valamint a családi minták. A prezentációhoz a Menti felületén online is hozzászólhattak a jelenlévők, és egy jó hangulatú Kahoot-kvíz keretein belül le is tesztelhették tudásukat. „Szülőként a gyermeket egy sínpárra helyezzük, amiről nem lehetetlen, de nehéz letérni.” – emelte ki Tóth-Kuty Bernadett, majd hozzátette:  nem biztos, hogy rögtön szakemberhez kell fordulnunk a családi problémákkal. Első lépésként érdemes leülni és átgondolni a kialakult helyzetet, majd nyílt, egyenes kommunikációval megközelíteni az adott szituációt.
A családi mintákkal kapcsolatban felmerült egy gyakori jelenség: a gyerek útkeresése. A szakemberek szerint fontos, hogy a szülők teret hagyjanak az útkeresésnek, legyenek befogadóak és kommunikatívak. Magyary Ágnes azzal zárta a prezentációt, hogy “szülőként nagyon fontos, hogy leüljünk a gyerekkel beszélgetni, és rávezessük, hogy saját maga jöjjön rá, mi az útja, majd köteleződjön el ennek irányába.” Az előadást közös gondolkodás és kérdések követték. A résztvevő szülők - visszacsatolva az előadásra - sok személyes tapasztalattal és kérdéssel jelentkeztek, vagy kérték az előadók tanácsát.
 
A Mathias Corvinus Collegium megnyitotta Székesfehérváron tehetséggondozó központját, ahol élményalapú oktatásra, pénzügyi tudatosságra nevelnek, és egyéb, iskolákban nem hallható tárgyakat tanulhatnak a fiatalok. A Szülők Akadémiája egyetlen előadásnak indult, de olyan sikere volt a szülők között, hogy folytattuk, és tematikusan, alkalomról alkalomra új témákban hívunk meg előadókat. A szülőknek ez újdonságot és nagy segítséget jelent.” – összegzett Östör Annamária, a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvár képviseletvezetője, kiemelve, hogy már két korcsoportban folyik az oktatás az MCC-ben.
 
A következő Szülők Akadémiája programra előreláthatólag februárban kerül sor, a részletekért érdemes követni az MCC oldalait.
 
Az eseményen készült képeinket Galériánkból letöltheti.
 
 
                                                                                        - VÉGE     -
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.