Átadták az Arconic sétányt Székesfehérváron

2021.11.25. 12:15
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ - 2021. november 25. (csütörtök)
Az idén 80 éves vállalat 80 új fát adományoz a városnak. Galéria 
 
 
 
 
 

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. 80 éves évfordulója alkalmából összefogásban Székesfehérvár várossal, a Gaja Környezetvédő Egyesülettel, valamint az Arconic Alapítvánnyal 80 új fából álló sétányt adományozott a mai napon Székesfehérvár városának és polgárainak. Az új fasor a Gaja Környezetvédő Egyesület projektjének keretében valósul meg, amelyhez az Arconic Alapítvány nyújtott támogatást.


Európa egyik vezető alumínium hengerműve és öntödéje, az Arconic idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját Székesfehérváron. A nagymúltú vállalat alapításának jubileumát több hónapos rendezvénysorozat kíséri, amelynek keretében 2021. november 25-én, csütörtökön Székesfehérváron a Palotavárosi Felső-tó mellett adták át az Arconic nevet viselő új sétányt. Az Arconic elkötelezett a fenntarthatóság jegyében történő folyamatos fejlődés mellett, ezért azon dolgozik, hogy értéket teremtsen ügyfelei, alkalmazottai és részvényesei számára. Felelős és etikus vállalatként aktív szerepet vállal a helyi közösség életében, valamint támogatja a helyi kezdeményezéseket. A vállalat elkötelezettségét bizonyítja az Arconic sétány 80 új fája, amely szebbé, zöldebbé, fenntarthatóbbá teszi környezetét.

A sétány ünnepi megnyitóján beszédet mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is, aki kiemelte: „Székesfehérvár gazdaságának fontos alappillérét jelenti az a cégcsoport, amely az egykori Köfémből nőtte ki magát. Az elmúlt nyolc évtizedben rengeteg család – akár több generáció – életének volt meghatározó része a vállalat, mint ahogy ma is sokakat foglalkoztatnak. Számos, társadalmi felelősségvállalást célzó programban partnerei a városnak, és a további tervezéskor nagyon fontos, hogy tudjuk: a jövőben is tervezhetünk velük. Jól mutatja küldetésüket ez a mai program is, hiszen az Arconic sétány 80 új fája a jövőbe vetett hitet, illetve a felelős, környezettudatos tervezést szimbolizálja. A város közössége nevében is köszönöm az Arconic, valamint minden egykori és mai köfémes kolléga munkáját!”

Varga Zsuzsanna, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetője, HR vezetője beszédében elmondta: „Az Arconic elkötelezett a fenntartható folyamatos fejlődés támogatásáért. A társadalmi felelősségvállalás jegyében felelős és etikus vállalatként aktívan részt veszünk a helyi közösség életében. Az Arconic Alapítvány és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. idén is több mint 70 millió forinttal támogatta a helyi közösség működését 10 nonprofit szervezeten keresztül, ennek egyik példája a mai nap, amikor az Arconic sétányt adjuk át a fehérváriak számára. 2022 tavaszán pedig az alumíniumból készülő „A kohász” elnevezésű szobrunk felavatását tervezzük, amit szintén Székesfehérvár városának fogunk adományozni. Ezen szoborral egyben köszönetet mondunk munkatársainknak, szakembereinknek, akik velünk együtt elkötelezetten dolgoztak és dolgoznak most is múltunk, jelenünk és a fenntartható jövőnk érdekében”.

Az Arconic sétány a Gaja Környezetvédelmi Egyesület projektjének keretén belül valósul meg, amelyhez Francoise Frost, az Arconic amerikai lokációkon kívüli területekért felelős HR igazgatója, valamint Jasper Van Zon, az Arconic európai és ázsiai kommunikációjáért felelős igazgatója egy 25 ezer dollár támogatásról szóló vouchert adományozott a Gaja Környezetvédő Egyesület számára.

Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke elmonda: "A Gaja Egyesület 30 éve áll a környezetvédelem szolgálatában. Legfontosabb küldetéseink között szerepel a környezeti nevelés és a zöld felületek megőrzése, növelése. A mai faültetés magában foglalja mindkettőt. Az elmúlt évtizedekben jó partnerséget sikerült kialakítanunk Székesfehérvár városának vezetésével és a helyi nagyvállalatokkal is, hiszen az Arconic Alapítvány több éve segíti ez irányú elköteleződésünket. Az pedig külön öröm számunkra, hogy az iskolákkal, óvodákkal nem csak oktatási, hanem tevőleges együttműködésünk is van (pl. komposztálás a gyakorlatban). Remek példa erre a mai nap, amikor is két oktatási intézmény diákjai is lelkesedéssel segítik a környezetszépítő közös programunkat."

A köszöntőket követően dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Varga Zsuzsanna és Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetői felavatták a sétány emléktábláját. Az esemény során a résztvevők, valamint az Arconic dolgozói az Arany János és az István Király iskola, valamint az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium tanulóival együtt ültették el a sétány utolsó fáit.

Az Arconic vállalatról

Az Arconic Corporation (NYSE: ARNC) a világ egyik vezető alumíniumalapanyag előállító vállalata, amelynek központja Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában található. Termékei között vékony és vastag alumínium lemezek és szalagok, illetve innovatív építészeti termékek találhatók, amelyek a teherszállításban, a repülőgépgyártásban, az építőiparban, a csomagolóiparban és egyéb iparágakban kerülnek felhasználásra. 2020-ban a vállalat 5,7 milliárd dolláros árbevételre tett szert. A vállalat 10 országban lévő 24 üzemében megközelítőleg 13 400 munkavállalót foglalkoztat világszerte. Az Arconic fő piacai az autóipar, a csomagolóipar, a háztartási cikkek és a teherszállítási ágazat gyártói. A Székesfehérvári üzem 800 dolgozójával, termékeinek több, mint 90%-át exportálja. További információ: www.arconic.com

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából. 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.