Hamarosan indul a Munkácsy iskola felújítása

2021.11.25. 21:14
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2021. november 25. (csütörtök)
 
 
 
 
 

A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.


Néhány évvel ezelőtt a tereprendezéssel kezdődött el a Munkácsy iskola játszóudvarának felújítása. A csütörtöki átadáson Tóth Péter igazgató elmondta, a csapadékközművek elhelyezése után a térkövezés is megtörtént. „A szép udvarra azonban hiányoztak a játékok. Idén márciusban egy újabb fejlesztésnek vágtunk neki. Az iskola alapítványánál, a szülők által nyújtott támogatásnak köszönhetően másfél hónap alatt összegyűlt az az összeg, amelyből megvalósulhatott egy saját, biztonságos játszótér. Nagy örömmel fogadták a gyerekek az új játszóeszközöket. Az igazgató köszöntetet mondott az alapítványnak, a munkájukat támogató szülői közösségnek, a cégeknek és a városnak, akik segítettek a megvalósításban.

Az összefogás ereje kézzel fogható itt a játszóudvaron, kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott az összefogásért, amelynek eredményeként színes, biztonságos eszközökön játszhatnak a gyerekek. Az udvari programot követően csütörtökön adták át az okos tanteremet is. Így az Alba Innovárral és a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen megvalósított speciális tantermek sora négyre bővült az idei évben a városban. Laufer Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, az eszközök biztosítása mellett a pedagógusok képzésére nagy hangsúlyt fektetnek. A cél, hogy minden általános iskola rendelkezzen a megfelelő eszközparkkal és olyan képzett, az új módszereket ismerő és szívesen alkalmazó pedagógusokkal, akik felkészítik a gyermekeket.

Dr. Cser-Palkovics András az eseményen bejelentette, az épület felújítása is megkezdődik: mintegy 200 millió forintos teljes körű energetikai fejlesztés indul hamarosan. Ennek keretében kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap az épület, megújul a teljes homlokzat. Van egy lezárult 50 millió forintos közbeszerzés, amely alapján szerződést kötnek majd, és ennek keretében újulnak meg a vizesblokkok.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.