Újszövetség Maraton – Lelki felkészülés az adventre

2021.11.28. 14:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2021. november 28. (vasárnap)
 
 
 
 
 
 

Az Újszövetség felolvasásával indult az ünnepi program advent első vasárnapján Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban immár kilencedik alkalommal vállalkoztak arra a fehérváriak, hogy egymást követve a színpadon, felolvassák a szentírást. Az idei évben a felolvasás mellett komolyzene és a háttérben megjelenő, bibliai tematikájú rajzok segítették az elmélyülést, a lelki feltöltődést. A maratont követően fellobbant az első gyertya lángja a színház adventi koszorúján.


A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg Jézus életét az Újszövetség Maraton résztvevői. A Vörösmarty Színház kilencedik alakalommal szervezte meg a lelki feltöltődést szolgáló eseményt advent első hétévégéjén. Az idei évben a felolvasás mellett komolyzene és a háttérben megjelenő, bibliai tematikájú rajzok segítették az elmélyülést. A színpadon a felolvasások között a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai léptek fel, miközben a háttérben az Újszövetség Maratonhoz kapcsolódó rajzpályázat legszebb alkotásaiból készült válogatást vetítették ki. A felolvasáson részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, aki családjával közösen olvasott fel, és zárta be a szentírást tartalmazó könyvet. A program zárását követően a felolvasás résztvevői Tóth Tamás esperes, Bencze András evangélikus lelkész és Szász Zoltán református lelkész közreműködésével közösen gyújtották meg a színház adventi koszorúján az első gyertyát.

A maratonon és a gyertyagyújtáson készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.