Megváltozott munkaképességű embereknek ad munkahelyet az új székesfehérvári üzem

2022.01.12. 14:02
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. január 12. (szerda) 
 
 

A KÉZMŰ-, ERFO-, FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. új üzeme már most 75 székesfehérvári és térségbeli megváltozott munkaképességű munkavállalónak ad munkát és kiszámítható jövedelmet. A papírtermékek gyártásával és megmunkálásával foglalkozó üzemben tavaszra akár összesen 120 főre is nőhet a foglalkoztatottak száma a Zombori úton.

 

A munka már javában folyt a Zombori úti üzemben, amikor Csizi Péter, a KÉZMŰ-, ERFO-, FŐKEFE cégeket összefogó cégcsoport ügyvezetője bemutatta a munkaterületet a jelenlévőknek. Mint elmondta, a cégcsoportnak a székesfehérvári a 204. üzeme, és országos szinten több mint 10.000 munkavállaló foglalkoztatásával piacvezetőnek számítanak Magyarországon a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában. Beszámolója szerint a telephely ötlete Vargha Tamás országgyűlési képviselő felvetésének köszönhetően jöhetett létre.

„Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is, megkeresett, hogyan tudna nekünk segíteni, hogyan tudná azokkal a nemzetközi cégekkel, akikkel ő kapcsolatban van, a mi érdekünkben is felvenni a partnerséget. Cserébe mindössze annyit kért, hogy vizsgáljuk meg egy székesfehérvári üzem lehetőségét. Már az első álláshirdetésre is több mint 50 jelentkezőnk volt, tavaszra pedig 120 fővel elérhetjük az üzem maximális kapacitását is.” – összegezte az üzem létrejöttének történetét Csizi Péter ügyvezető.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő beszédében a foglalkoztatásban tett lépések fontosságát emelte ki. Mint mondta, nagyon fontosak azok a lépések, melyekkel – egyelőre – 75 székesfehérvári és térségbeli megváltozott munkaképességű ember kaphatott biztos, jövőképet jelentő munkahelyet.

Törő Gábor országgyűlési képviselő örömét fejezte ki az üzem megnyitásával kapcsolatban. Emlékeztetett, hogy Székesfehérvár a Közép-Dunántúl legerősebb városa, ugyanakkor az üzem nem csak a helyieknek, de a térségbeli munkavállalóknak is megélhetést nyújt.

Amikor az üzem létrehozása felmerült, az ügyvezető első útja dr. Cser-Palkovics András polgármesterhez vezetett, aki azonnal felkarolta az ügyet: segítette a tárgyalásokat, valamint 3 millió forinttal az Önkormányzat is beszállt az üzem létrehozásának költségeibe.

„Ez az üzemátadás hatványozottan érte el és mozgatta meg az emberek szívét és lelkét. Itt a munkahely sokkal többet jelent, mint egy más típusú beruházás vonatkozásában: rendszert, jövőképet, egzisztenciát, stabilitást, hasznosságérzetet. Természetes, hogy a város beállt a kezdeményezés mellé. Ha van lehetőség és fontos cél, ez mindenképpen az. Természetes volt, hogy a város beállt a kezdeményezés mellé.” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte, hogy a cégcsoport bizonyos papíráru-munkákban nem csak itthon, de Európában is piacvezető, tevékenységükkel pedig több szempontból is értékteremtő munkát végeznek: „Az új üzem értéket teremt a gazdaságnak, valamint értéket teremt az a 75 ember is, aki itt dolgozik. Sokan vannak, akik előtte rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, ez a munkahely pedig létbiztonságot és stabilitást jelent az itt dolgozóknak. Ezeknek az embereknek bár megváltozott, de nem szűnt meg a munkavégző képessége, ezt a képességet pedig értékteremtő munkafolyamatban kamatoztassa.”

Az újonnan átadott üzemben jelenleg is várják a megváltozott munkaképességű dolgozók jelentkezését. A lehetőségekről bővebben ide kattintva, a cégcsoport honlapján tájékozódhatnak.

Az üzemátadón készült képeket Galériánkból letölthetik.

 

-          VÉGE    -

 

Fotó: Kiss László
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.