Átadták a felújított és megszépült Öreghegyi Közösségi Házat

2022.03.26. 13:48
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. március 26. (szombat)
Koncert, Nánási Pál fotókiállítása és Coco Loco-parti lesz ma este.   Galéria  
 
 
 
 
 
 
Átadták szombaton a felújított Öreghegyi Közösségi Házat. A Fanta-villa néven ismert, mintegy 70 éves kultúrház esztétikai és műszaki renoválása, átalakítása januárban kezdődött és a napokban fejeződött be, a földszinti rész megszépült és vonzó közösségi térré alakult. Az átadáson részt vett Székesfehérvár polgármestere, a kivitelező képviselője, eljöttek az intézmény jelenlegi és korábbi munkatársai, illetve mindazok, akik közreműködtek a ház és kertjének rendbetételében.

Az Öreghegyi Közösségi Ház a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egyik intézménye. Megújult az épület földszintjének teljes villamoshálózata, komplett gépészeti és építészeti átalakításon ment keresztül a földszinti férfi mosdó és a büfé, valamint – a színházterem kivételével – megújult a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is. A büfé átalakításával, az új bútorokkal és lámpatestekkel tágasabb, barátságosabb lett a földszinti előtér. A színházterem előtt kialakítottak egy ruhatárat, a kiállítótermekben korszerű, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert szereltek fel.

„Nagy öröm mindannyiuknak ez a nap, hiszen a város kulturális életének és Öreghegy közösségének egyik központi épülete újult meg, ami hosszú évek óta tölti be szerepét, köszönhetően azoknak az embereknek, akiknek dolgoztak és dolgoznak napjainkban is a kulturális programokon. Erre a házra is ráfért az alapos felújítás, aminek most az egyik üteme készült el. Fontos eredményt értünk el.” – fogalmazott a megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester, hozzátéve, hogy mintegy 60 millió forintot költöttek a munkálatokra. Köszönetét fejezte ki a tervezőnek és a kivitelezőnek, hogy határidőn belül végeztek a felújítással, ami azért fontos, mert az intézmény több szavazókörnek is helyet ad április 3-án az országgyűlési választáson és a népszavazáson. A városvezető bízik abban, hogy a jövőben folytathatják az épület emeletének és a város egyéb közösségi tereinek a felújítását.

Nagy izgalommal készült a megnyitóra Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő. Mint mondta, a városrészben nőtt fel, és már gyerekkora óta fontos része volt az életének a közösségi ház, nagyon sok emlék fűzi őt ide. Örömét fejezte ki, hogy az épület tiszta, harmonikus lett, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is minden korosztály megtalálja itt a helyét a különféle színvonalas programokon.

A megnyitón az SZKKK igazgatója, Juhász Zsófia méltatta a tervező és a kivitelező munkáját. Köszönetét fejezte ki a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület és az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjainak, valamint munkatársainak, akik részt vettek a felújítás utáni utómunkálatokban és az intézmény kertjének rendbetételében.

A megújult közösségi házat ma este láthatja a nagyközönség a NYITVA című programon. 18.30 órától koncertezik a Kamilka & Pesti Sikk, majd 19.00 órakor kezdődik Nánási Pál fotókiállítása, melyet a művész felesége, Ördög Nóra nyit meg, a tárlat április 29-ig látogatható. 20.30 órától a Coco Loco partija zárja a programokat. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak az eseményekre!


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 


Szöveg: Havasi Tímea


Fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.