Kisorsolták a Fehérvári Versünnep döntőseinek mentorait

2022.05.10. 17:34
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. május 10. (kedd)
Indulhat a felkészülés a május végi döntőre. Galéria 
 
 
 
 
 
A mentorsorsolással folytatódott a Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott nyolc diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A döntősöknek három hetük lesz arra, hogy felkészüljenek a fináléra, amelyet május 28-án, szombaton 9 órától rendeznek meg a Szent István Hitoktatás és Művelődési Házban.

 

Egy elmaradt és egy elődöntő után félbemaradt versenyt követően idén ismét meghirdette a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet. A tehetséggondozó versenyt 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum együttműködő partnereivel, az ötletgazda Varga Sándor volt. A Fehérvári Versünnepen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt.

A világjárvány a Versünnepnek sem kedvezett, hiszen tavaly nem tudták megtartani a döntőt, idén azonban végigkísérhetik az érdeklődők azt a nyolc versmondót, akik a döntőbe jutottak. Klasszikusokat és kortárs költők verseit is választották a fiatalok, és volt, aki nem először állt a Versünnep színpadára. A felkészülésben a diákokat idén is a Vörösmarty Színház művészei segítik mentorként. A Vörösmarty Színházban megtartott keddi mentorsorsoláson Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Majd az alpolgármester Látrányi Viktóriával, a Fehérvár Médiacentrum online főszerkesztőjével és Keller János színművésszel közösen sorsolta ki a mentorokat. Eszerint Adorjáni Sárát  és Bódizs Boróka Ajsát Tóth Ildikó, Farkas Esztert Váradi Eszter Sára, Kiss Viktóriát és Major Benedeket Kozáry Ferenc, Szabó Ábelt és Takács Hannát Juhász Illés, míg Török Laurát Varga Gabriella készíti fel a döntőre, amelyet május 28-án, szombaton 9 órától rendeznek meg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

 A sorsoláson készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.