Háromszáz kigyermekkel rendezték meg a közlekedési kultúra napját Székesfehérváron

2022.05.12. 16:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. május 12. (csütörtök)
 
 
 
 
 

A közlekedési kultúra napján közel 300 óvodás és iskolás számára szerveztek játékos ismeretterjesztő programokat Székesfehérváron az Áron Nagy Lajos téren. Voltak tanpályák és játékos feladatok, de felülhettek a gyerekek a közutas munkagépekre és persze a rendőrautóba is beszállhattak.


"Kultúra - Partnerség - Tisztelet – Egymásra figyelés – Biztonság” – ezekkel a fontos célokkal indították el néhány éve Magyarországon a közlekedési kultúra napját. A programok célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a közlekedési kultúra javítását célzó, vagy azt is elősegítő jó gyakorlatok, kezdeményezések fontosságára. A rendezvénnyel a nagycsoportos óvodásokat és kisiskolásokat céloztuk meg, hogy közlekedésbiztonságra és kulturált közlekedésre neveljük őket. Ezt játékos formában tesszük több állomáson, mondta a rendezvény megnyitóján Molnár István, a Magyar Közút Fejér megyei területi igazgatója.

Székesfehérvár városa rendszerint saját szervezésű programokkal kapcsolódik a kezdeményezéshez. Viza Attila közbiztonsági tanácsnok fontosnak nevezte, hogy a programnak köszönhetően mintegy háromszáz kisgyermek kapott lehetőséget, hogy elsajátítsa a biztonságos és kulturált közlekedés alapjait. Ez nem csak közvetlenül a gyerekeket érinti, hanem a szülőket is, tette hozzá. A megnyitón jelen volt Polányi Péter, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Szervezete Közúti Közlekedés Szakcsoport elnöke is.

A kulturált közlekedés tanítását a gyerekeken keresztül lehet elkezdeni. Ha a gyermek megszokja a szabályokat, azt, hogy hogyan kell viselkedni, a különböző helyzeteket kezelni és ezt továbbadja a szülőknek is, akkor már beljebb vagyunk, mondta Májer László rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa. Egyre több közlekedési eszköz van az utakon, egyesekhez nem kell vezetői engedély, és amíg ez így van, addig oktatással, neveléssel lehet elérni, hogy minél kevesebb konfliktus és baleset forduljon elő.

A programon készült fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.