A Legsportosabb Település a Legsportosabb Tanintézményért

2022.06.17. 12:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. június 17. (péntek) 
 
 
 

A 2022-es Kihívás Napján Székesfehérvár városa nyerte el a Legsportosabb Település címet, valamint az ezért járó 100.000 forint értékű sportszerutalványt. A város most a Legsportosabb Tanintézmény kategóriában dobogós helyet elérő Németh László Általános Iskolának ajándékozta az utalványt.

 

Sikert sikerre halmoztak a székesfehérvári sportszerető emberek az idei Kihívás Napján. A város első helyezést ért el a 75.000, vagy annál nagyobb lélekszámú városok között, a Németh László Általános Iskola harmadik helyen zárt a Legsportosabb Tanintézmények országos rangsorában, valamint Széchenyi Emlékéremmel gazdagodtak a Magyar Honvédség székesfehérvári Anyagellátó Raktárbázisának katonái is. A város a dicsőségen és az emléklapon túl, az első helyért járó 100.000 forint értékű spotszer utalványt nyert el, amelyet pénteken délelőtt a Németh László Általános Iskola számára adtak át. Az iskola a kategóriájában elért dobogós helyezésért 45.000 forintos utalványt kapott a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, így összesen 145.000 forint értékben vásárolhatnak sportszereket a diákoknak.

Mészáros Attila az iskola aulájában tartott sajtótájékoztatón adta át az elismerést. Az alpolgármester megköszönte mindenkinek, aki részt vett a Kihívás Napi aktivitásokban, kiemelve, hogy a Németh László Általános Iskola lett a legjobb városi intézmény: „Azt gondoltuk, hogy ezt a 100.000 forint értékű utalványt a legjobb városi intézménynek szeretnénk átadni, ezzel hozzájárulva, hogy még sportosabb intézmény legyen. Köszönöm szépen a diákoknak, a tanároknak és a teljes iskolai közösségnek, hogy most már évek óta kiemelten vesznek részt a Kihívás Napján és sok más programban is, ami mind az egészséges életre való nevelésről és a sportról szól.”

„Mindig is nagyon fontos volt az iskola életében a sport, kiemelt szerepe van az egészégre nevelésnek az intézményben. De ugyanilyen fontos a sport közösségépítő ereje is, hiszen együtt vagyunk, együtt nevetünk, ami a mai világban nagyon fontos.” – fogalmazott Ollé Ferencné igazgató, aki külön köszönetet mondott Harsági Zsolt testnevelőnek, aki évek óta mozgatórugója a Kihívás Napja programjainak. Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője megerősítette, a Németh László Általános Iskola a város egyik legnagyobb létszámú iskolájaként kiemelt szerepet tölt be a sportos életmódra neveléssel.

Az iskola diákjai és pedagógusai a jövő évben is indulnak a Kihívás Napján, de egész évben számos sportos foglalkozást szerveznek a gyerekeknek. Ahogy Török Szabolcs tankerületi igazgató beszámolt róla, a Németh László Általános Iskola pedagógusai közül többen is elvégzik a Bringa Akadémia képzését, valamint egy kerékpáros pilot programot is elindítanak a következő tanévben.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.