Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a 25 éves Megadance Táncszínház

2022.06.18. 22:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2022. június 18. (szombat)
 . 
 
 
 
 

Színvonalas, látványos produkciókkal léptek színpadra az egykori és jelenlegi táncosok, az ünnepeltet köszöntő tánctársulatok a Megadance Székesfehérvári Táncszínházi Egyesület megalapításának 25. évfordulóján rendezett gálán a Vörösmarty Színházban. A város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András Polgármesteri elismerő oklevéllel köszöntötte az egyesület tagjait.


Rovó Tamás táncművész 1996 októberében, 19 évesen alapította meg Győrben a Megadance Táncstúdiót, amely 2009 óta működik Székesfehérváron.  A művész ekkor szerződött a Vörösmarty Színház társulatához. Az évek során Székesfehérvár egyik meghatározó táncegyesületévé nőtte ki magát a stúdióból időközben egyesületté váló táncműhely. A jubileumi évfordulón Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András köszöntötte az ünnepeltet. Büszke lehet az a város, ahol képesek az ott működő táncközösségek előadásaikkal megtölteni a Vörösmarty Színház nézőterét. Sokszor összefogva, jelképezve, hogy mit jelent a város kulturális élete és azon belül a tánc. A Megadance Egyesületnél az elmúlt negyed évszázadban több mint ezren tették meg az első lépéseket, közülük ma már sokan profi táncosok, járják a világot és viszik jó hírét a műhelynek. Dr. Cser-Palkovics András egy Polgármesteri elismerő oklevéllel köszöntötte az egyesületet.

Az est egy nagyszabású show-val indult, amelyet erre az alkalomra készített Rovó Tamás a QUEEN The show must go on című dalára. Majd a legfiatalabb táncos, egy hatéves fiatalember Michael Jacksont elevenítette meg előadásában. Mint ahogy a műsorban elhangzott, Rovó Tamás célja, hogy minél több emberrel megszerettesse a táncot, és hogy maradandó élményt hagyjon maga után. Azt vallja, nemcsak technikát, hanem gondolatiságot, érzelmeket is át lehet adni a tánc tanításával. Ennek szemtanúi lehettek a mai este nézői. Az ünnepi alkalomból az ország számos pontjáról (Szeged, Győr, Budapest, Pécs) sőt, még Hollandiából is érkeztek fellépők: egykori Megadance tagok, barátok, mesterek és számos olyan ember, aki segítette az elmúlt 25 évben az együttes működését. A színpadon a fehérvári a Főnix Táncközpont és a Step and Style Táncstúdió csapatai is felléptek. Változatos és szórakoztató tánckavalkádot láthatott a közönség sok zenével, énekkel és lelket megszólító táncprodukciókkal. 

Az esten készült fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.