Zárul az okos tanterem program a Munkácsyban

2022.06.22. 13:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. június 22. (szerda)
Módszertani képzés is volt a projektben.

 
 
 
Műhelymunkával zárult a Munkácsy Mihály Általános Iskola, Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Innovár közös okostanterem programja. Az elmúlt kilenc hónapban az iskolában – az okos eszközök, tabletek és robotok beszerzése mellett – hat pedagógus egy ösztöndíjprogramban is részt vett. Olyan módszertant sajátíthattak el, melynek segítségével a technológiai fejlődés hozta vívmányokat napi szinten be tudják majd építeni a tananyagba. A tanév végén műhelymunkával zárult az Okos tanterem program a Munkácsyban. A projekt keretében nem csak egy 15 millió forintos infrastrukturális fejlesztés valósult meg az iskolában, hanem további 6 millió forintból az intézmény hat pedagógusa 2021 szeptemberétől, kilenc hónapon át tartó módszertani képzésen vett részt.

Az ösztöndíj program része volt egy angliai tanulmányút is. Az iskola pedagógusai az átfogó szakmai képzés során az új digitális eszközök használatán túl megismerhették azok alkalmazási területeit, módszereit is. „Kialakítottunk egy ösztöndíjrendszert a tanároknak, és minden héten feladtunk újabb és újabb feladatokat, ők pedig minden héten beszámoltak folyamatosan az eredményekről. Tulajdonképpen amire szükség volt, hogy magabiztosan tudják használni ezeket az eszközöket a tanárok – mert csak így tudják átadni a tudást a gyerekeknek. A másik része pedig az volt a képzésnek, hogyan lehet a különböző tárgyakba – mint a matek, a magyar, a történelem – észrevétlenül beépíteni a technológiát, úgy, hogy az oktatás hatékonyabb legyen (...) Innentől azok a tanárok, akik részt vettek a mi programunkban, egy minősítéssel rendelkeznek már, és közülük, aki szeretne, részt tud venni a további programjainkban, úgyhogy most a „Képezd a tanár-tanárát program” indul majd be a következőkben." – foglalta össze a képzés lényegét Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője, aki a programzárón köszönetet mondott minden résztvevőnek.

A projektben résztvevő tanárok a most megtanult módszertant adják majd tovább kollégáiknak. „A következő években az lesz a feladatunk, hogy a megszerzett kompetenciákat, módszertani, eszközkezelési tapasztalatokat – belső tudásmegosztással – a többi kollégának átadjuk. Amit pedig még nyertek a kollégák, az maga a képzési rendszer és egy olyanfajta módszertani gazdagodás, mely a pedagógus munkáját színesíti.” – értékelte az elmúlt kilenc hónap eredményeit Tóth Péter, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója. Az országban mindösszesen 50-60 hasonló felszereltségű tanterem létezik.

A most záruló, kilenc hónapos műhelymunkának köszönhetően magasabb hozzáadott érték segítségével képzik majd a pedagógusok a diákokat. Az okos tanterem program a tehetséggondozásban és a felzárkóztatásban is segítséget nyújt, egy a normál oktatásra épülő plusz, személyre szabott képzési elemekkel. A gyerekek itt akkor is tanulnak, ha azt gondolják, épp nem tanulnak. Az órákon nincs hátsó pad, kiscsoportos foglalkozásokon dolgoznak a tanulók, a tanárok pedig célokat adnak nekik és nem megoldásokat.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.


Fotó: Kiss László
Szöveg: www.szekesfehervar.hu

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.