Elkészült az új agility pálya a Sóstó Természetvédelmi Terület bejáratánál

2022.06.22. 14:43
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. június 22. (szerda)
 
 
 
 
 
Elkészült és már használható a Sóstó Természetvédelmi Terület Sárkeresztúri úti bejárata mellett épített új agility pálya és kutyafuttató. A természetvédelmi területen a kutyákat csak pórázon lehet sétáltatni, ezért alakított ki egy zárt kutyafuttatót a Városgondnokság, ahol a gazdik szabadon engedhetik kedvenceiket.Nagyon sokan látogatják a Sóstó Természetvédelmi Területet és többen kutyával érkeznek. „Vannak persze sokan, akik betartják a szabályokat és a természetvédelmi területen pórázon sétáltatják kedvencüket, de úgy gondoltuk, hogy jó lenne egy olyan helyet kialakítani, ahol el lehet engedni a kutyákat. A Városgondnoksággal közösen döntöttünk úgy, hogy a Sóstó bejáratánál, a Vadvédelmi Központ előtt alakítunk ki egy zárt agility pályát.” – mondta Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

„A mintegy 2,5 millió forintba kerülő munkát a Városgondnokság saját forrásból valósította meg, amit ezúton is köszönök! Természetesen nem marad fa nélkül a terület, ezeket ősszel ültetik majd el a Városgondnokság parkfenntartói." – hangsúlyozta Mészáros Attila.

„Azért volt fontos megépíteni ezt a kutyafuttatót a Sóstón, mert a természetvédelmi területen a kutyákat nem lehet póráz nélkül sétáltatni – erre táblákkal is felhívjuk a figyelmet. Erre azért van szükség, mert fokozottan védett növények, állatok vannak a Sóstón, és a szabadon engedett kutyák komoly veszélyt jelentenek a fészkelő madarakra. A most megépült kutyafuttatóval viszont alternatívát szeretnénk adni a gazdiknak, hogy a kutyákat elengedhessék.” – mondta Bozai István városgondnok.

A régi vadhálós kerítés elbontása után betonoszlopos drótkerítést építettek a játszótereken is megszokott bejárattal. A kutyákkal való játékhoz pedig eszközöket telepítettek, és két pad, illetve szemetes is került az új agility pályára. Ősszel pedig természetesen fákat is telepít a területre a Városgondnokság.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. Szöveg és fotó: Bácskai Gergely
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.