Új körforgalom épült a Palotavárosban a biztonságos közlekedésért

2022.06.23. 16:01
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. június 23. (szerda) 
További körforgalmak létesülnek a városrészben.     Galéria
 
 
 
 
 
 
Elkészült az új körforgalom a Palotavárosban, a Selyem és a Horog utca találkozásánál. A csomópontban zebrák is létesültek a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében. A tervek szerint a városrészben további körforgalmakat alakítanak ki.

A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél minikörforgalom létesült, amelyben három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is kijelöltek. Megújult a csomópont burkolata, a járdakapcsolatok, és közvilágítás is létesült. A bruttó 37 millió forintos fejlesztés célja a gyalogosközlekedés biztonságának növelése, a forgalom lassítása és a Selyem utca, illetve garázstelep irányából a forgalomba történő bekapcsolódás megkönnyítése volt.

Palotaváros lakói és önkormányzati képviselői joggal és okkal kérik a körforgalmak létesítését, ez a kérdés rendszerint felmerült a lakossági fórumokon. A cél az, hogy segítsük az átkelést és lassítsuk a forgalmat a biztonság érdekében. A körforgalom egy speciális, 3D-s felfestést fog kapni hamarosan a jobb láthatóság érdekében – hangsúlyozta a csomópontban tartott sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Farkas László önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a palotavárosi lakók évek óta vártak a körforgalomra. A városrész szélén mintegy 1.000 garázs van, a tulajdonosok nap mint nap áthajtanak ezen a kereszteződésen, ami a nagy forgalom miatt nehézkes volt, a gyalogosok átkelését pedig veszélyeztetik az autók.  A legfontosabb, hogy a biztonságot garantáló körforgalom végre elkészült.

Viza Attila önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a Horog utca és annak folytatásban a Kelemen Béla utca a palotavárosi közlekedés ütőere. A kereszteződések átalakításával gyalogátkelőhelyek jönnek létre, és ez a legfontosabb a biztonság szempontjából. Így nem az autós határozza meg a gyalogosnak, hogy mikor kelhet át az úton, hanem a gyalogosforgalom szabályozza az autósforgalmat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy további körforgalmakat terveznek a Palotavárosban: a Horog – Halász utcák és a Kelemen Béla – Hübner András utcák kereszteződésben, és szintén egy komolyabb beavatkozás várható a Jankovics utcai csomópontban is. Székesfehérvár polgármestere megerősítette, hogy a háborús infláció és az energiaárak emelkedése miatt Székesfehérvár nehéz helyzetben van ugyan, ám a 14 városrészbe erre az évre tervezett, a Városgondnokság által elvégzendő beruházásokat mindenképpen megcsinálják, az ezekre szánt forrásokat nem fogják átcsoportosítani.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Varju Zoltán Mihály


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.