Táborozóknak tartott foglalkozást a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör

2022.07.05. 11:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. július 5. (kedd) 
Bélyegbemutatók, előadás a bélyegek történetéről és a gyűjtésről.    Galéria
 
 
 
 
 
 
Táborozó gyerekeknek tartott foglalkozást a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör kedden délelőtt az Aranybulla Könyvtárban. A Köfém Művelődési Ház táborának résztvevői a bélyegekről, a bélyegkészítésről, a gyűjtésről és a kiállított színes anyagokról hallottak érdekes előadást.

A nyár folyamán is folytatja bemutatóit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör. A szervezet tagjai két helyszínen, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban és a Köfém Művelődési Ház által szervezett nyári napközis tábor résztvevői számára tartottak foglalkozásokat. A Köfémen ezen a héten zajlik az intézmény nyári napközis táborának második turnusa. 16 gyerek vakációzik itt, akiknek könyvtári foglalkozást, játékokat, kisbuszos gyárlátogatást, kézműves foglalkozásokat, filmvetítést szerveznek, de szerepel a programjukban az Alumíniumipari Múzeum látogatása, tűzoltósági bemutató, kirándulás a Rác-bányába és interaktív bemutató dr. Berkényi Tamás állatorvossal, a Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkórház vezetőjével.

A gyerekek kedden a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjaival, Laczi Zoltán elnökkel és Fehérvári József elnökségi taggal töltötték a szabadidejüket az Aranybulla Könyvtárban. Hasznos és érdekes előadást hallottak a bélyegek készítéséről, használatáról és a bélyeggyűjtés történetéről. Tablókon mutattak be a gyerekeket különösen érdeklő darabokat, többek között mesékről, mesefigurákról, állatokról, madarakról készült bélyegeket és a Magyar Posta által egyéni igények szerint készített személyes bélyegeket. Újdonságként olyan darabok is szerepeltek az anyagban, melyek kibocsátásával az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulóját köszöntötte a Posta, illetve bemutattak a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör által az Aranybulla Emlékévre készíttetett személyes bélyegeket is.

A szervezet célja, hogy a foglalkozások által népszerűsítse a bélyeggyűjtést, tagokat toborozzon, illetve éltesse és továbbadja a gyűjtés hagyományait.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából 

 

Szöveg: Havasi Tímea 

Fotó: Simon Erika 
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.