Játékos, fejlesztő múzeumi programon vettek részt a Napraforgó táboros diákok

2022.08.04. 12:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. augusztus 4. (csütörtök) 
 
 
 

Fejlesztő, játékos múzeumi programokkal töltötte a csütörtöki napot a Napraforgó Városi Napközis Táborban nyaraló gyerekek egy csoportja. A gyerekek alaposan megismerkedhettek a Hetedhét Játékmúzeum gyűjteményével, tudásukról feladványfüzetben adtak számot.


Nagy volt a nyüzsgés csütörtökön délelőtt a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol a Napraforgó táborban nyaraló diákok egy csoportja ismerkedett a Moskovszky-gyűjteménnyel. A gyerekek ezt követően megismerték a gyermekkönyv-illusztrációk színes világát is a Réber-teremben, ahol olyan örökérvényű sorokat is olvashattak Janikovszky Évától, mint hogy „Minden gyerek tudja, még a legkisebb is, hogy rossznak lenni sokkal mulatságosabb, mint jónak lenni..."

Kovácsné Boros Ildikó, a Napraforgó Tábor nevelője, táborvezető-helyettese elmondta, hogy a táborosok minden évben ellátogatnak a Hetedhét Játékmúzeumba, emellett felkeresik a Titkok Házát is, illetve az első négy hétben a Helyőrségtörténeti Múzeumban is fogadták a gyerekeket. „A Moskovszky-gyűjtemény sok örömet okoz a gyerekeknek, emellett a látogatás fejleszti a koncentrációjukat és a kreativitásukat is, hiszen két feladványfüzet készült az állandó tárlathoz, amelyet kitölthetnek a gyerekek. A feladatok helyes megoldását a vitrinekben elhelyezett tárgyak és a kihúzható fiókocskák is segítik. Az írni-olvasni tudó diákok már teljesíteni tudják a feladatokat, így akár már az első osztályt elvégzett tanulók is részt vehetnek az interaktív időtöltésben egy kis segítséggel." – mondta el Kovácsné Boros Ildikó. 

Barkaszi Ádám, a Felsővárosi Általános Iskola diákja is elmerült a múlt játékainak világában. Elmondta, hogy számos feladatot kaptak azzal kapcsolatban, mit és hogyan csináltak a régi korok emberei, és hogyan játszottak ezekkel a játékokkal. A füzetben feltett kérdésekre akkor tudtak helyesen válaszolni, ha előtte alaposan megismerték a kiállítást.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

                                                     -Vége -
Szöveg: Gáspár Péter
Fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.