Elkezdődött az Alba Regia Feszt a Bartók Béla téren

2022.08.05. 22:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. augusztus 5. (péntek)
Vasárnap estig jazz tölti be a megújult közösségi teret. 
 
 
 
Hangulatos nyáresti dallamok, improvizációk és egymásra hangolódott zenészek összjátéka: pénteken este elkezdődött az Alba Regia Feszt. A megújult Bartók Béla téren szombaton és vasárnap is színvonalas, ingyenes koncertekkel várják a jazz kedvelőit.A jazz ünnepe az Alba Regia Feszt, amelyet a városbeli hagyományokat felújítva hívott életre Mits Gergely és VörösTamás. Immár kilencedik alkalommal várják a zenekedvelő közönséget a műfaj hazai ismert előadóinak és fiatal tehetségeinek koncertjeivel. Nagy öröm, hogy a megújult Bartók Béla tér ad otthont az ingyenesen látogatható fesztiválnak.

Pénteken Mits Gergely főszervező köszöntötte a közönséget, megnyitva az egészen vasárnap estig tartó koncertsorozatot. Mint kiemelte: idén is minden biztosított, hogy jól érezzék magukat a kilátogatók. Három pillérre épül a fesztivál, ez az időjárás, a meghívott előadók sora és az infrastruktúra, amelyen keresztül a fellépők „megszólalnak”. A szervezők bíznak abban, hogy a megújult Bartók Béla tér mint helyszín, a koncertező formációk és a kedvező időjárás miatt is sokan kilátogatnak az Alba Regia Fesztre.

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul műfajok legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a szabadtéri színpadon. A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitotta a fellépők sorát pénteken, kimondottan a nyári estéhez illeszkedő produkciókkal. Őket a Szabó-Gyányi Kvintett követte Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától Ferenczy András és a Romhányi Project tagjai léptek színpadra a Bartók Béla téren.

Szombaton is 18 órakor kezdődik a program - a Subtones koncertjével, majd az ifj. Egri János Quartet és végül a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal következik. Vasárnap a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.

A pénteki koncerteken készült fotók letölthetőek a Galériából.Fotó: Simon Erika

Szöveg: Stettler Zsuzsanna

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.