Hagyományteremtő megemlékezés – I. Nagy Gábor Emléktorna

2022.09.16. 08:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 16. (péntek) 
 
 
 

Az Arconic – Alba Fehérvár, a Szolnoki Olajbányász KK, a KK Igokea és a Swans Gmunden részvételével csütörtökön elkezdődött az I. Nagy Gábor Emléktorna. A hagyományteremtő céllal életre hívott emléktorna a tavaly júliusban elhunyt Nagy Gábornak, az Alba Regia SC korábbi elnökének állít emléket.

 

A 2021 júliusában, 73 éves korában elhunyt Nagy Gábornak állít emléket az Arconic – Alba Fehérvár által megrendezett I. Nagy Gábor Emléktorna. Nagy Gábor évtizedeken keresztül vezette elnökként az Alba Regia SC-t, ahol korábban játékosként és edzőként is sokat tett a sportágért. Elnöksége alatt a csapat a magyar kosárlabda meghatározó egyesületévé nőtte ki magát, számos bajnoki címmel és kupasikerrel.

 

Csütörtökön délután a Szolnoki Olajbányász KK és az osztrák Swans Gmunden mérkőzése után, az Arconic – Alba Fehérvár és a KK Igokea esti meccse előtt került sor a torna hivatalos megnyitójára.

 

Tavaly júliusban egy fantasztikus sportvezetőt, egy igazi közösségi embert vesztettünk el – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. A városvezető megemlékezésében elmondta, hogy Nagy Gábor szerette a klubját, a városát, valamint a kosárlabdát. „Szép dolog, hogy hagyományt indítva tisztelegnek az emléke előtt.” – zárta beszédét a polgármester, majd külön köszöntötte Nagy Gábor családját.

 

Simon Balázs, az Arconic – Alba Fehérvár ügyvezetője az egyperces néma megemlékezés előtt köszöntötte a Nagy Gábor hozzátartozóit, Nagy Krisztina, Nagy Boglárka és Nagy Aranka jelképes ajándékot vehettek át.

 

A mérkőzésen mindkét csapat a nyílt sisakos küzdelmet választotta: pörgős, gyors letámadásokkal tarkított első negyedet láthattak a szép számmal megjelent szurkolók. A hazai csapat 23-20-as első negyedes győzelme után, a vendégek egy dudaszónál elengedett hárompontossal, 30-39-re módosították az állást a félidő előtt. A kiegyenlített, 55-55-ös eredménnyel zárult harmadik negyed után szoros végjáték következett. 67-73-as állásnál Quenton De Cosey pontjaival előbb a felzárkózás, majd Somogyi Ádám zsákolásával az egyenlítés is meglett a fehérváriaknak. Az utolsó percben újra vezetést szerzett a KK Igokea, ezt pedig már nem engedte ki a kezei közül: Arconic – Alba Fehérvár – KK Igokea 74-75

 

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

 

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.