Öreghegyi szűrőnap az egészség védelmében

2022.09.17. 12:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 17. (szombat)
 
 
 
 
 
 

Tizedik alkalommal adott otthont az Öreghegyi egészségnapnak az Öreghegyi Közösségi Ház. A városrészi szűrőnapon előzetes regisztrációt követően EKG és kardiológiai vizsgálatokra, boka-kar index meghatározásra, bőrgyógyászati szűrésre, csontsűrűség mérésre jelentkezhettek a fehérváriak. Ezek mellett a folyamatosan érkezőket vércukorszint és koleszterinszint és állapotfelméréssel, dietetikai tanácsadással várták a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.
 
 
 
Egy anonim kérdőív, egy személyre szóló állapotfelmérő teszt kitöltését és a regisztrációt követően indulhattak el a tizedik Öreghegyi egészségnapra érkezők az általunk igényelt szűrővizsgálatokra az Öreghegyi Közösségi Házban. A résztvevők koruk alapján három generációt öleltek fel.
 
Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok a helyszínen elmondta, a városrészi szűrőnapoknak évtizedes hagyománya van immár. Az egészségnapok fontosak Székesfehérvár életében, hiszen szeretnénk, hogy a szépen fejlődő város lakói egészségesen, jó egészségben éljenek. Ennek érdekében törődni kell a testi-lelki egészséggel. Ezek a programok a szűrések mellett erre is felhívják a figyelmet.
 
Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője elmondta, az EKG és kardiológiai vizsgálatokra, boka-kar index meghatározásra, bőrgyógyászati szűrésre, csontsűrűség, mérésre előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni. Ezen kívül bárki részt vehetett az állapotfelmérésen, ahol vércukor- és koleszterinszintet néztek, valamint teljes testösszetétel mérésen is részt vehettek, valamint dietetikai tanácsadást is igénybe vehettek az érdeklődők. Mint mondta, az a tapasztalat, hogy van, aki egy-egy vizsgálatra jön, van, aki teljes állapotfelmérésre érkezik. Ez általában nem és életkor függő. Az a cél, hogy minél többen minél többféle szűrővizsgálatra legalább évente egy alkalommal menjenek el a fehérváriak, tette hozzá. A tervek szerint a városrészi szűrőnapok a Köfémen folytatódnak.
 
A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.