Európai Sporthét – Székesfehérvár kiemelt helyszínként számos sportolási lehetőséget kínál

2022.09.20. 13:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 20. (kedd)
 
 
 

Székesfehérvár idén is csatlakozik az Európai Sporthét kezdeményezéshez szeptember 23. és 30. között. A Sporthét eseményeit hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetséges koordinálja, Székesfehérvár pedig kiemelt helyszínként került be a programba. A részleteket kedden délelőtt a Túrózsáki úti Szabadidőparkban ismertették.

Az Európai Bizottság 2015 óta rendezi meg az Európai Sporthetet. A jellemzően ősszel megrendezett mozgáshét idén is a #beactive mottót kapta, mozgásra invitálva ezzel a lakosságot. A kezdeményeshez összesen 39 ország csatlakozott idén, köztük olyan Európai Unión kívül országok is, mint Izland, Koszovó és Grúzia. Az idén szeptember 23. és 30. között várják a sportolni vágyó embereket, Székesfehérváron például akár 100 helyszínen – ismertette a kezdeményezést Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának sportmunkatársa. Magony Tamás hozzátette, az Európai Sporthét programjainak gerincét a Nyitott tornatermes sportolási lehetőségek adják, melynek beosztását a városi honlapon, ide kattintva érhetik el.

„Székesfehérvár egy sportos város, hiszen számos olyan sportolási lehetőséget nyújt, amit rendszeresen használ a lakosság.” – méltatta a lakosság aktivitását Deák Lajosné önkormányzati képviselő. Mint elmondta, a kondiparkok és sportpályák egész évben népszerű helyszínek, azonban az Európai Sporthét keretein belül több szervezett edzésen is részt vehetnek az érdeklődők.

Az Európai Sporthét kiemelt programja lesz a #BeActive Night szeptember 24-én, szombaton. Ezen a napon nordic walking, teqball bemutató, futáspróba és a Fitness by Night edzés várja a résztvevőket. Rusznák Renáta edző évek óta tevékenyen részt vesz a városi sportéletben. A nap zárásának tervezett Fitness by Night edzést ezúttal is a Túrózsáki út Szabadidőparkban vezényli le, 20.45 órától.

Fontos, hogy a sportolók kényelmes, az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek. Az aktivitásokon minden résztvevő ingyenesen, saját felelősségre vehet részt.

Az Európai Sporthét teljes székesfehérvári programját és a sajtótájékoztatón készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.