Elkészült a Balatoni úti szervízút felújításának első üteme

2022.11.03. 12:26
KÖZLEMÉNY - 2022. november 3. (csütörtök) 
Új út- és járdaburkolat, 45 parkoló, kicserélt közművek.  Galéria
 
 
 
 
 
 
Elkészült a Balatoni úti szervízút rekonstrukciójának első üteme. A Vörösmarty tér és a Tolnai utca közötti szakaszon megújultak a közművek, a közvilágítás, az út és a járda burkolata, valamint új parkolókat alakítottak ki. A beruházás második üteme a pénzügyi lehetőségek függvényében valósulhat meg – hangzott el a csütörtöki sajtónyilvános bejáráson.

Október 27-én sikeresen lezárult a műszaki átadás a Balatoni út 3-15. szám közötti szervízút felújításának első üteme kapcsán. A 3-7. szám közötti rész rekonstrukciója teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg bruttó 104 millió forint értékben. Kicserélték az ívóvíz gerincvezetéket, a házakat ellátó bekötővezetékeket, emellett felújították a csapadékcsatornát és a közvilágítást is. A szervízút mintegy 152 méter hosszúságban újult meg térkőburkolással, 45 parkolóhelyet alakítottak ki, illetve a társasházak mellett járdákat építettek a gyalogosok számára.

A csütörtöki sajtónyilvános bejáráson Farkas László önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után, a járvány és az energiaválság okozta nehézségek ellenére elkészült a beruházás, mellyel korszerű, kulturált körülményeket teremtettek. Köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Közgyűlésének, polgármesterének és minden szereplőnek, aki közreműködött a felújításban.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elsőként megköszönte a lakóknak, hogy türelemmel viselték a felújítással járó nehézségeket. Elmondta, hogy nagy beavatkozás volt a közművek vezetékhálózatának rendbetétele, melyet az út- és a járdafelületek, illetve parkolók kialakítása követett. A szervízút mentén öt fát kellett eltávolítani, döntő többségük beteg volt, így azokat mindenképpen kivágták volna, és egyetlen fa került eltávolításra a nyomvonal szélesítése miatt. A pótlási kötelezettség okán új fákat fognak ültetni a közelben. Fontos, hogy a kerékpáros nyomvonallal történő összekötés lehetővé teszi a biztonságos biciklis közlekedést a Hosszúsétatér teljes hosszában, gyakorlatilag az ipari parkig – emelte ki a polgármester.

Hozzátette, hogy a munkát folytatni kívánják a szervízút másik felén, a második ütemmel. Megvizsgálják, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben miként tudnák biztosítani a beruházás pénzügyi fedezetét.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


  

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.