SZÉPEK és segítenek már 11 éve

2022.11.18. 21:18
 SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. november 18. (péntek)
 
 
 
 
 
 
Jótékonysági összejövetelre várta tagjait és támogatóit pénteken este a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba. Az esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják.
 
 
Az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. A nyitó beszédet az Örökség társulat előadása követte, majd állófogadás közben beszélgettek a szociális területen dolgozók és a támogatók.
 
„Jót tenni jó!” – vallják a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület tagjai. A többségében szociális és családsegítő területen dolgozó szakemberekből létrehozott civil kezdeményezés, a SZÉPEK idén is ennek jegyében szervezte meg hagyományos jótékonysági összejövetelét. Az est bevételét rászoruló családok krízishelyzetének elhárítására fordítja az egyesület.
 
Célkitűzésünk között van továbbá, hogy kapcsolatot tartsunk a munkánk segítőivel - mondta Tóth Alex, a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület elnöke. „Az elmúlt időszakban nagyon változatos volt a munkánk: a covid, majd annak gazdasági hatásai, a menekültválság és most az energiakrízis ad feladatokat. Egy ilyen összejövetel pedig jó alkalom arra, hogy találkozhassunk és beszélgessünk az együttműködésről. A rendezvényen befolyt adományokat a két ünnep között igyekszünk felhasználni. Idén kicsit könnyebb lesz a különböző adományok kiosztása, mert az Alba Bástyának elég jól áll az élelmiszerraktára. Azt látom, hogy majd a tűzifa adomány lesz a legnagyobb segítség.”
 
Most találkoztak először az Alba Bástya épületében, ami az egyesület munkáját is megkönnyíti, hiszen itt nap mint nap találkoznak azokkal a szociális területen dolgozókkal, akikkel közösen végzik a segítő munkát – emelte ki Tóth Alex.
 
Az eseményen köszönetet mondtak a városnak, a Nemzeti Együttműködési Alapnak és vállalatoknak a támogatásért.
 
Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
 
Szöveg és fotó: Bácskai Gergely
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.