Megérkezett Székesfehérvár karácsonyfája a Városház térre

2022.11.21. 11:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. november 21. (hétfő) 
 
 
 

A Városgondnokság segítségével hétfőn délelőtt megérkezett a Városház térre Székesfehérvár karácsonyfája. A különleges történetű fenyő szinte hazatért, hiszen húsz évvel ezelőtt éppen a Városháza aulájában volt karácsonyfa, mostanra pedig közel 8 méteresre nőtt.

Hétfőn délelőtt Kőszárhegyről érkezett meg az idei karácsonyfa a Városház térre. A hamarosan gyönyörű díszekbe öltöző fenyő története különleges, hiszen évekkel ezelőtt a Városháza aulájában díszítették fel a kis, gyökeres fenyőfát, hogy karácsonyfaként szolgálja az ünnepvárás időszakát. Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője 2002-ben költözött családjával Kőszárhegyre, ugyanebben az évben került családi házuk udvarára az ünnepek után a fenyő.

„Húsz évvel ezelőtt ez a fenyőfa a Városház tér 1-es épületének karácsonyfája volt. Mint minden évben, ekkor is felajánlották, hogy a dolgozók hazavihetik a fát, örökbe fogadhatják a fenyőt. Én vállaltam azt, hogy elhozom és kiültetem. Azóta, az elmúlt húsz évben pedig szépen felcseperedett.” – mondta Nagy Zsolt, aki kőszárhegyi házuk udvarán gondozta a Városház térre most visszatérő fenyőt. Elmondása szerint a nyáron született meg a döntés, hogy felajánlásával szebbé tegye a Belvárosban sétálók, a fehérvári adventre kilátogatók ünnepét. A Városgondnokság végül több jelölt közül választotta ki a kalandos történetű fát, amely összehangolt munkával hétfőn délelőtt került a Városház térre.

A Városgondnokság munkatársai a 8 méteresre nőtt fenyőt még advent első vasárnapja előtt feldíszítik, a Belváros ünneplőbe öltöztetése pedig folyamatosan zajlik a faházak és az ünnepi fények kihelyezésével.

A fenyőfa útjáról a város Facebook-oldalán hamarosan videós összefoglalót láthatnak, az esemény során készült fotóinkat pedig Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.