Városi karácsonyi adománygyűjtés

2022.11.23. 11:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. november 23. (szerda)
Az Önkormányzat és hét szociális szervezet fogott össze.
 
 
 
 
 
Kezdődik az adventi időszak, és immár csak egy hónap választ el bennünket az év legszebb ünnepétől, karácsonytól. Az idei esztendő számos kihívást hozott mindenki életében, így még fontosabb, hogy segítsük a nehéz helyzetben lévőket. Az Önkormányzat hét szociális szervezettel közösen indít Városi karácsonyi adománygyűjtést – jelentették be szerdán sajtótájékoztató keretében. Tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket várnak az Alba Bástya Irányi Dániel utcai központjában december 16-ig. A beérkezett adományokat a szociális szervezetek osztják szét még az ünnepek előtt, az általuk segített 1200 rászoruló család között. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, a Székesfehérvári Szociális Alapítvány, az Alba Caritas Hungarica Alapítvány, a Smart Grant Alapítvány, a Szegényeket Támogató Alapítvány, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és Székesfehérvár Önkormányzata közös Városi karácsonyi adománygyűjtést szervez. A cél, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat segítsék, szebbé és könnyebbé tegyék számukra az ünnepeket.

Mint a szerdai sajtótájékoztatón a város polgármestere kiemelte: egy szép, közösségformáló adventi időszakra készülnek Székesfehérváron, ami remélhetőleg megadja a lelki felkészülés lehetőségét is az ünnepekre az egyének és a közösségek számára egyaránt. „Ehhez az időszakhoz hozzátartozik az is, hogy akinek van lehetősége, segítsen azoknak a rászorulóknak, akiknek kevesebb jutott. Kérjük, hogy aki teheti, csatlakozzon az adománygyűjtéshez, hogy a nehéz helyzetben lévő családok az adományok révén is érezzék a figyelmet, és nekik is kicsit könnyebb legyen az ünnepi időszak – különösen ott, ahol idősek és gyermekek vannak.” – kérte dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„Kérünk minden céget, szervezetet és magánszemélyt, aki szeretne és tud segíteni, ők ezen az akción, ezen a csatornán keresztül adományozzanak. Ez lehet a leghatékonyabb segítség most. A résztvevő hét szociális szervezet 1200 családot gondoz egész évben, lát el a mindennapokban, és nekik továbbítják a beérkező adományokat majd karácsonyra is.” – mondta el Mészáros Attila alpolgármester. Csatlakozókat is szívesen fogadnak, a Városi Diáktanács például már jelezte is szándékát, és a napokban valamennyi iskolában közzéteszik az adománygyűjtés részleteit.   

Tisztl Henrik szerint ez a mostani kezdeményezés egy jövőbeni, még hatékonyabb együttműködés kiindulási pontja lehet. Hangsúlyozta: az összefogás – ami az önkormányzatot, a szociális területen tevékenységet végző civil és egyházi szervezeteket, valamint a városi szociális szolgáltató központot tömöríti – olyan erőt hordoz, ami a jövőben is minden nehéz helyzetben biztosíthatja a sikeres helytállást.

„Az Alba Bástya Központ raktárában fogadjuk az adományokat. Az elmúlt években kollégáimmal nagyon sokat dolgoztunk az adományközvetítés terén, így örömmel és professzionális felkészültséggel állunk a feladat elé. Könnyen megközelíthető a helyszín, autóval is egészen a bejáratig lehet jönni, azaz nagyobb mennyiségű felajánlást is könnyen el tudnak juttatni hozzánk. Raktárunk rendelkezésre áll, és humán erőforrás tekintetében is készülünk, hogy a beérkezés után az adományokat regisztráljuk, szortírozzuk, majd a szétosztás során a logisztikai feladatokban is sokat fogunk segíteni az együttműködő szociális szervezeteknek.” – ismertette Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.  

A szervezők tartós élelmiszert, gyümölcsöt, édességet és tisztálkodási szereket fogadnak az Alba Bástya Központban (Irányi Dániel utca 4.) december 16-ig, nyitvatartási időben.
Az adományraktár bejárata az épület udvarán van. Hétfőn 08.00-16.00, kedden 12.30-16-00, szerdán 08.00-18.00, csütörtökön 08.00-16.00 és pénteken 08.00-13.00 óra közötti időszakban várják a felajánlásokat. Ruhákat ezúttal nem fogadnak a szervezők, mert abból még jelentős készlettel rendelkeznek a szociális szolgáltató központban.

A Városi karácsonyi adománygyűjtés plakátja letölthető a Galériából.
Szöveg: Stettler Zsuzsanna


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.