Advent a Vízivárosban – idén meglepetés videóüzenettel köszöntik a városrészek lakóit

2022.11.23. 12:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2022. november 23. (szerda)
A felvételt az utolsó adventi héten teszik közzé a LISZI Facebook oldalán.  
 
 
 
 
 
 
Idén elmaradnak a Vízivárosi Advent hagyományos gyertyagyújtásai és ünnepségei. Az iskolában nem lesznek közösségi programok szombat délutánonként, ugyanakkor a helyi óvodások és iskolások közreműködésével meglepetés videóüzenet készül, melyet advent utolsó hetében mutatnak be a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán – jelentették be sajtótájékoztatón.

„Békeidőben” a Vízivárosi Advent alkalmával az általános iskolában gyűlnek össze a városrész lakói, hogy együtt éljék meg az ünnepvárás időszakát, gyújtsák meg az adventi koszorú gyertyáit, és élvezzék az óvodások, iskolások által nagy lelkesedéssel, szeretettel készített műsort. Idén a világban zajló események és azok hatásai következtében ezek a közösségi ünnepségek sajnálatosan elmaradnak, hasonlóan a 2020-as esztendőhöz. Ugyanakkor egy meglepetés készül az ünnepvárás jegyében.

„Az adventi szombatokat sajnos nem tudjuk ünnepléssel tölteni, és a gyerekek nem tudják bemutatni műsoraikat a szüleiknek. Azonban a készülő meglepetéssel is át tudjuk adni a szeretetet, az ünnepi hangulatot, az egymásra figyelést és mindazt, amit az advent és a karácsony jelent.” – fogalmazott dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy az utolsó adventi héten érdemes figyelni a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalát, ahol közzéteszik a helyi óvodások és iskolások közreműködésével készített ünnepi videót.

„A szeretet ünnepére való készülődés külön része az életünknek. Év végén számvetés van, rendet teszünk és takarítunk, nem csak a lakásunkban, de a lelkünkben is, és igyekszünk előhívni a legjobb tulajdonságainkat. Idén ezt nem tudjuk személyesen megtenni, de mindenkit arra kérünk, hogy gyűjtsék a jótetteket, a szeretetet, a mosolyokat, a kedves szavakat. Próbáljunk meg ebben a nagyon kiélezett helyzetben is minden jót megtenni, amit csak tudunk!” – tette hozzá dr. Horváth Miklósné.


„A szeretet, az elcsendesülés, az egymásra való bensőséges odafigyelés az év minden időszakában fontos, nem csak adventkor. Jótékonykodni, a hátrányos helyzetű embereknek segíteni szintén kötelező az év minden időszakában. A világesemények teljesen felborították a rendet, ezért más lesz az idei advent.” – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

Hozzátette, hogy a körülményektől függetlenül a helyi óvodások, iskolások nagyon készülnek, és személyes részvételű ünnepi műsorokat mutatnak majd be a bentlakásos szociális intézményekben. „Keresztény emberként úgy vélem, hogy most igazán össze kell tartanunk a közösségeinkben, a családjainkban.” – zárta gondolatait a képviselő.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy a gyerekek nagyon készülnek az ünnepváró produkcióra, melynek felvételét a december 12-vel kezdődő héten mutatják be, és teszik onnantól folyamatosan elérhetővé a Vízivárosi LISZI Facebook-oldalán. 

–       Vége –

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.