Érdemes a tudásba fektetni – középiskolai igazgatóknak tartott fórumot az Óbudai Egyetem

2023.01.17. 16:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. január 17. (kedd) 
 
 
 

Mintegy 20 középiskolai igazgató vett részt azon a keddi fórumon, melyet az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar rendezett. A fórum fő témái között szerepeltek a bővülő képzési lehetőségek, valamint az Óbudai Egyetem székesfehérvári tevékenysége is.

Székesfehérvár és a térség középiskolai igazgatóinak szervezett kedden délután fórumot az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar. Székesfehérvár és az Óbudai Egyetem szoros együttműködésének köszönhetően ugyanis a Corvinus egyetem gazdasági képzéseit a következő tanévtől az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar kurzusai váltják fel. Az Óbudai Egyetem a műszaki képzések mellett tehát a gazdasági tanokat is elérhetővé teszi a városban, további lehetőségeket nyújtva ezzel a fiataloknak mind a hagyományos, mind a duális képzésekben. A fórum témái között ezeknek az új képzési lehetőségeknek a megismertetése, valamint az Óbudai Egyetem gyakorlatközpontú felsőoktatása is szerepelt.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy néhány évvel ezelőtt egyértelmű célként tűzték ki azt, hogy műszaki, informatikai és bizonyos társadalomtudományok terén erős felsőoktatási élet alakuljon ki Székesfehérváron. „Ebben stratégiai partner a Kodolányi János Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Ez utóbbi vette át a Corvinus ingatlanjait, valamint együttműködésben az egyetemmel, a képzéseket is.” – fogalmazott a polgármester. Dr. Cser-Palkovics András elmondta: az országban jelenleg Székesfehérváron vesznek részt a legtöbben a duális képzésekben, melynek nagy előnye, hogy az elméleti és gyakorlati tudás megszerzése mellett Székesfehérvár vezető vállalatainál kezdhetik meg karrierjüket.

„Nagy örömmel tettünk eleget annak a felkérésnek, hogy a gazdasági képzéseink egy része Székesfehérváron kapjon helyet. Azt gondolom, hogy ez a város mind gazdaságában, mind kultúrájában alkalmas arra, hogy ezeknek a képzéseknek teret biztosítson.” – fogalmazott Dr. habil. Garai-Fodor Mónika, a Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja. A dékán elmondta, a következő években a Gazdálkodás és menedzsment alapszakot, valamint a Vállalkozásfejlesztés mesterszakot nyitják meg a székesfehérvári hallgatók előtt, melyek remekül illeszkednek az Óbudai Egyetem struktúrájába.

Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora köszöntőjében arról beszélt, hogy a tudásalapú társadalom létrehozása lassú, de kifizetődő folyamat. Ahogy fogalmazott, be kell fektetni mind a humán erőforrásokba, mind az infrastruktúrába, és fenntartani, építeni kell ezt a társadalmat. Az Óbudai Egyetem ezt tűzte ki céljául, ezen az úton halad, a várossal való stratégiai együttműködés pedig ezt az utat erősíti.

A délután során Prof. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Dr. habil Garai-Fodor Mónika, az ÓE Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja, valamint Dr. Pogátsnik Mónika dékánhelyettes tartott előadást a duális képzésekről, valamint az egyetem gyakorlatorientált működéséről.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Bácskai Gergely
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.