A jövőd biztonsága – nyílt napot tartott a Kodolányi János Egyetem

2023.01.20. 11:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. január 20. (péntek) 
 
 
 

Pénteken rendezte országos nyílt napját a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény egyidőben tartotta meg rendezvényét a székesfehérvári, az orosházi, valamint a budapesti campusokon, A jövőd biztonsága hívószóval. A diákok február 15-ig adhatják le felsőoktatási jelentkezésüket.

Az 1992-ben székesfehérvári székhellyel alapított Kodolányi János Egyetem jelenleg az országban három helyen működik. Az intézmény 2018-ig főiskola volt, azóta azonban egyetemi rangot kapott. Jelenleg gazdasági, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, művészeti és informatikai szakokat kínál a hallgatóknak. Nagy változás, hogy a 2023. évi általános felvételi eljárástól a Kodolányi János Egyetem az anglisztika szak kivételével megszünteti a minimum ponthatárokat, valamint az emelt szintű érettségi sem lesz kötelező. Az intézkedés célja, hogy minél könnyebb legyen a diákok számára a jelentkezés és ezzel a felsőoktatásban való részvétel.

„A legfontosabb, hogy a hallgatói élethelyzetekhez alkalmazkodó oktatási modellünk van. A hallgatóink nagy része dolgozik, vannak kooperatív és duális partnereink, így a diákoknak lehetősége van már a tanulmányi idő alatt megismerkedni a munkaerőpiaccal.” – mondta az ÖKK kérdésére Dr. Kovács László, a Kodolányi János Egyetem oktatási rektorhelyettese. Elmondta, hogy a duális képzéseken és a gyakorlatias oktatáson túl a személyre szabott menetrend, valamint a nemzetközi kapcsolatok is vonzók lehetnek a hallgatók számára. Mint elhangzott, az Erasmus keretein belül az összes kodolányis hallgató számára elérhető a nemzetközi oktatás, ezt a lehetőséget mindenki számára biztosítják. A rektorhelyettes sok székesfehérvári és környékbeli hallgatóra számít a következő tanévben, hiszen – ahogy fogalmazott – az intézmény regionális hatása erősödik.

A Kodolányi János Egyetemen elérhető alap- és mesterszakokról további információkat tudhatnak meg az egyetem honlapján. A felvételi jelentkezéssel kapcsolatos általános információkat a felvi.hu felületén érhetik el.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Bácskai Gergely
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.