Társasjátékkal tanítja a következő generációt a Hydro

2023.01.24. 15:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. január 24. (kedd) 
 
 
 

Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

A Profi-T-Ability logisztikai társasjáték országos versenyén harmadik helyezést elérő Bakonyi Márk, valamint osztálytársai, a bicskei Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum tanulói kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a Hydro Extrusion Hungary Kft. Verseci utcai központjában. Bakonyi Márk eredménye azért is kiemelkedő, hiszen a Profi-T-Ability társasjáték kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, így minden versenyzőnek a logikai és logisztikai képességeire kellett hagyatkoznia. Ez igazolódott be a 2022 októberében megrendezett területi fordulóban is, amelyen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum 24 tanulója – köztük Bakonyi Márk is – versenyzett a Köfém Művelődési Házban. A társasjáték formátumának szabadságával enged betekintést a logisztika területének mindennapjaiba, így mutatva be a fiataloknak ezt az ágazatot.

Szász Levente, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja főtitkára úgy fogalmazott, a Profi-T-Ability ötlete a jelenleg 150 klubtagot számláló NLVK egyik rendezvényén merült fel, ahol kiderült: középiskolás évei után szinte senki sem a logisztikában képzelte el magát a jelenlegi tagok közül. A Profi-T-Ability társasjátékkal szeretnének ezen a tendencián változtatni, és vonzóbbá tenni a logisztikai karriert. „A játék célja, hogy élményekkel építsen kapcsolatot a cégek és a diákok között.” – fogalmazott a főtitkár, aki hozzátette, a társasjáték nagy sikerére való tekintettel az idei évben is folytatódnak a régiós, valamint országos Profi-T-Ability versenyek.

Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvár Szakképzési Centrum kancellárja köszöntőjében az élményalapú oktatás fontosságát emelte ki. „A játékos gondolkodás egészen mást kíván. Olyan dolgokat tanultok meg, mint az együttműködés, a kooperáció, valamint a komplex problémamegoldást. Ez mind olyan kompetencia, amit egy tanórán nagyon nehéz fejleszteni.” – hangsúlyozta a főtitkár, majd megköszönte a Hydro Extrusion Hungary Kft. támogatását és a duális képzésekben vállalt szerepét.

„A Hydro számára nagyon fontos a jövő generációjának oktatása. Éppen ezért nagy örömmel karoltuk fel az NLV Klub kezdeményezését.” – fogalmazott Veres Gábor, a Hydro Extrusion Hungary Kft. gyáregység igazgatója. Elmondta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni az együttműködést a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal.

A Profi-T-Ability története folytatódik, hiszen a vállalat öt darab, Hydro feliratos társasjátékot ajándékozott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumnak. Ezekből néhány hamarosan elfoglalja helyét a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben, ahol a diákok jelenleg 12 szakmát ismerhetnek meg a pályaválasztás előtt. A többi pedig az intézmények között ’vándorol’ majd, hogy minél több fiatal kipróbálhassa.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

 

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.