Kalandozás a Természettudományok Birodalmában

2023.01.25. 16:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. január 25. (szerda) 
 
 
 

A Kalandozás a Természettudomány Birodalmában vetélkedő egy komplex megyei szintű csapatverseny hetedik osztályos tanulóknak. A csapatok természettudományos próbákon vesznek részt úgy, mintha családok lennének. A családias szemlélet szimbolizálja az összetartozást, ahol a gyermek szerepet játszó csapattagért mindent meg kell tenni a többieknek.

A megmérettetésről Tóth István, a Vasvári Pál Általános Iskola fizika, technika és informatika tanára elmondta, ahogy az életben, a versenyen is összefogva juthatnak csak eredményre a fiatalok.

A megnyitón Lackó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy idén nyolc csapat verseng egymással a különleges megmérettetésen, amelynek döntőjébe csak a legjobbak juthatnak be. Bemutatta a zsűri tagjait is, akik között helyet kapott Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője, Nagy Judit, az OH tanulmányi versenyekért felelős vezetője és Viza Attila tanácsnok, önkormányzati képviselő is.

Viza Attila, a Palotaváros önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy sokan vesznek részt a versenyen, és köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, illetve azoknak a szakmai műhelyeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen fiatalon is megismerkedhessenek a diákok a természettudományok olyan széles körével, amely az elektronikáig és robotikáig vezetik őket.  

Az idén kilencedik alkalommal szervezett vetélkedő március 8-ig tart és három szakasza van. A technikai rész volt szerdán délután a Vasváriban, ahol eldőlt, mely csapatok jutottak a döntőbe. A Vasvári hét diákja "Élvonalban az elektronikai áramkörök" címmel ismeretterjesztő előadásokat tartottak miközben a vetélkedő csapatoknak egy az előadáshoz kapcsolódó feladatlapot kellett kitölteniük.


A vetélkedő csapatok:
Szorgalmas méhecskék - Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár
Szörföző szurikáták - Tóvárosi Általános Iskola, Székesfehérvár
Newton - Zentai Úti Általános Iskola, Székesfehérvár
Öveges - Gróf Zichy János Általános Iskola és AMI, Soponya
Uránium - Szent Gellért Általános Iskola, Pázmánd
Homo Sapiens Sapiens - István Király Általános Iskola, Székesfehérvár
Alkimisták - István Király Általános Iskola, Székesfehérvár
Kvantum Family - Vasvári Pál Általános Iskola, Dunaújváros

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

Fotó és szöveg: Bácskai Gergely

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.