Székesfehérvárra látogatott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete

2023.01.25. 16:20
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. január 25. (szerda) 
Budapest nem Magyarország, és Magyarország nem Budapest - hangsúlyozta Paul Foux.
 
 
 
 
 
Székesfehérvárra látogatott szerdán Paul Fox, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete. A diplomata – aki 2020 szeptembere óta tölti be a posztot – a város gazdaságával, civil életével ismerkedett, a Városházán tárgyalt dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, majd a Belvárost is megnézte egy rövid séta során.
 
A londoni születési Paul Foxot 2020 szeptemberében nevezték ki Őfelsége magyarországi nagykövetévé. Pályafutása igen szerteágazó, dolgozott többek között Moszkvában miniszteri tanácsosként, Dubaiban főkonzulként, Abu Dhabiban misszióvezető-helyettesként, illetve Varsóban szintén misszióvezető-helyettesként és főkonzulként. Számos fontos feladatkört látott el az FCO-ban, azaz a brit Külügy- és Nemzetközösségi Minisztériumban.  Nagy futballrajongó, Magyarországra a feleségével együtt jött, három felnőtt lánya van.

Paul Fox már délelőtt megérkezett Székesfehérvárra, látogatást tett a CONTINEST Technologies Zrt-nél, majd a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ felújított tereit is megnézte, tájékozódott a civil élet lehetőségeiről, színtereiről és az itt zajló oktató programokról. Ezt követően érkezett a Városházára, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel tárgyalt.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a nagykövet örömét fejezte ki, hogy eljutott Székesfehérvárra, amely egy nagyon szép történelmi város. Fontosnak tartja, hogy megismerje a magyar városokat, és képet kapjon az általuk nyújtott lehetőségekről, hiszen “Budapest nem Magyarország, és Magyarország nem Budapest”. A nagykövet hosszabb időt töltött a Titkok Házában, és érdeklődve hallgatta, hogy mennyi lehetőséget nyújtanak itt a gyerekek, fiatalok számára a természettudományos tantárgyak jobb megismerésére.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester megtisztelőnek nevezte a nagyköveti látogatást. A Városházán egy prezentációt mutatott be számára a városról, annak történelméről és - külön kérésére - kiemelten a zöldberuházásokról, a környezetvédelmi fejlesztésekről. A városvezető tájékoztatta a nagykövetet a helyi gazdaságról, a kulturális és sportéletről, valamint a város katonai szerepéről, az itt működő NATO szervezeti egységekről is. A sajtótájékoztatót követő sétán Paul Fox a Belvárossal, annak értékeivel, nevezetességeivel is megismerkedett. 
 A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–    Vége –


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.