Apró Polgárőrök új csapata a Táncsics iskolában

2023.05.18. 15:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. május 18. (csütörtök)
 
 
 
 


Az Apró polgárőr mozgalom frissen alakult táncsicsos csapata első alkalommal mérte össze tudását a kerékpáros ügyességi és a közlekedési szabályok ismerete versenyen. A negyedik osztályos diákok nyolcadik osztályig, évente négy alkalommal tematikus délutánok keretében ismerhetik meg és sajátíthatják el a helyes közlekedés alapjait, de szó lesz bűnmegelőzésről, drogprevencióról és arról is, milyen felelősségteljes feladatokat lát el a polgárőrség.
 
 
 
Tizenöt lelkes negyedik osztályos diák alapította meg csütörtökön délután a Táncsics Mihály Általános Iskola legújabb Apró Polgárőrök csapatát. Az iskola tavaly óta együttműködik a Székesfehérvári Városi Polgárőrséggel, és ennek köszönhetően csatlakoztak az Apró Polgárőrök mozgalomhoz. A nyolcadik osztályig tartó program keretében a polgárőrség tagjai és egy adott terület szakmai képviselői évente négy alkalommal tartanak játékos foglalkozást a bűnmegelőzésről, a drogprevencióról, a KRESZ-ről, megismerkedhetnek a biztonságos kerékpáros közlekedés alapjaival és a légpuskalövészet csínjával-bínjával.
 
Helesfai Marcell, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség oktatási referense, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke, Pintér László és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, Májer László rendőr őrnagy az első foglalkozáson kerékpáros ügyességi versenyt rendezett és a nyári szünetre készülve a gyerekek KRESZ-ismereteit bővítették.
 
Csimáné Kiss Ilona, az iskola igazgatója újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a programok sorában, ha az időjárás nem szól közbe úgy mint ma, környezetvédelmi feladatok – például hulladékgyűjtés az iskola környékén – is helyet kapnak. A gyerekek tudása annak kapcsán is bővül, hogy megismerik a polgárőrök munkáján keresztül, hogy milyen feladatot jelent egy-egy esemény helyszíni biztosítása, vagy rendezvényeken az előadók kísérete, a bejárati ajtónál szülők beengedése.
 
A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.