Tizedik alkalommal díjazta a sportszerető gyerekek rajzait az Alba Fehérvár

2023.05.18. 17:52
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. május 18. (csütörtök) 
 
 
 

Három kategóriában hirdette meg hagyományos rajzpályázatát az Alba Fehérvár és a PatikaPlus. A gyerekek kedvenc kosarasukról vagy kézilabdázójukról, valamint az egészséges életmódról szóló alkotásokkal mutatkozhattak be a zsűrinek, akik maguk a játékosok voltak.

Kedvenc Alba-játékosaikat, vagy az egészséges életmódot ábrázolhatták azok a 6 és 14 év közötti fiatalok, akik részt vettek az Alba Fehérvár és a Patika Plus idei rajzpályázatán. Az alkotások bármilyen technikával készülhettek, így volt grafitceruzás, víz- és akrilfestékes, valamint zsírkrétás pályamű is. A sportegyesület és a PatikaPlus évek óta örömmel rendezi meg a pályázatot, ahol az elmúlt években a gyerekek legemlékezetesebb sportélményeiket, kedvenc játékosaikat, vagy éppen saját magukat is megalkothatták. Csütörtök délután a díjnyertes alkotók az Alba Regia Sportcsarnokban az Arconic-Alba Fehérvár és az Alba Fehérvár KC sportolóiól, Takács Milán és Balsay Ádám kosárlabdázóktól, valamint Szabó Eszter és Flatsker Fanni kézilabdázóktól vehették át nyereményeiket.

Az ÖKK kérdésére Horváth Éva, az Alba Fehérvár marketingvezetője felidézte a rajzpályázat kezdeteit. Ahogy fogalmazott, már az indulásnál, tíz évvel ezelőtt is nagy sikere volt a pályázatnak: „Úgy érezte a klub, hogy a gyerekek lelkivilága csodálatos. Színesek és gazdagok az alkotásaik,  a végeredményben pedig minden benne.” – fogalmazott a marketingvezető, aki hozzátette: a játékosok is örömmel vesznek részt, hiszen így a következő generáció szemein keresztül láthatják viszont magukat. Kiemelte, hogy a pályázat országos, így hazánk számos pontjáról, a környékbeli településeken túl például Kecskemétről és Berettyóújfaluról is érkeztek pályaművek a klub felhívására.

Kedvenc kosárlabdázó kategóriában a 6-9 évesek között Gyaraki Anna Alíz alkotása lett az első, ugyanebben a kategóriában a 10-14 év közötti gyermekeknél pedig Grill Alíz állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A kedvenc kézilabdázójuk ábrázolásával nevező 6-9 évesek között Szabó Zoé, még a 10-14 éveseknél Dörögdi Anna Edit végzett az első helyen. A PatikaPlus Egészségesen élek kategóriájában Kovács Krisztián, Kálmán Maya, Bleján Virág és Kovácsi Dominik vehetett át díjat. A helyezettek teljes listáját a csapat közösségi oldalán, ide kattintva érhetik el.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

 

-VÉGE-

Fotó: Kiss László
Szöveg: Józsa Dávid

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.