Legyünk minél többen! – késő délutánig tart a Richter Egészségváros adománygyűjtő szűrőkampány

2023.05.20. 11:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. május 20. (szombat) 
Személyesen és online is csatlakozhatunk. Eredményhirdetés 17.30-kor.  Galéria 
 
 
 
 
 
Ismét, immár harmadszor Székesfehérvárra érkezett a Richter Egészségváros országjáró, adománygyűjtő szűrőkampány. A Palotai kapu téren felállított sátrakban többféle szűrésen, tanácsadáson, felvilágosító előadáson, ismert és népszerű emberekkel folytatott beszélgetéseken, illetve családi programokon vehetnek részt az érdeklődők egészen 17 óráig.  A csatlakozók adománypontokat gyűjtenek a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak. Emellett azok, akik személyesen nem tudnak eljönni, online aktivitással is csatlakozhatnak a gyűjtéshez. Fontos, hogy a délutáni zárásig minél többen jöjjenek el, hiszen ezzel nem csak csaját magukért, de a kórházért is sokat tesznek – hangzott el a megnyitón.


Belvárosi egészségsétával kezdődött szombaton a Richter Egészségváros székesfehérvári kampánya, melynek mottója: Egészség ezreknek, milliók a kórháznak. A séta résztvevői a Hotel Magyar Király előtti tértől a Palotai kapu térig vonultak, ahol már a reggeli órákban nagy volt az érdeklődés. A téren felállított sátrakban közel 30 féle szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a látogatók, a vizsgálatokat a kórház dolgozói és egészségügyi szakemberek végzik díjmentesen.  Ezen kívül családoknak szóló aktivitásokkal, táncelőadásokkal, színpadi bemutatókkal várják az érkezőket, ismert és népszerű emberekkel zajlanak a Richter a Nőkért című beszélgetések, felvilágosító programok.

A kampány ezúttal is kettős célt szolgál: a csatlakozók sokat tesznek a saját egészségükért, emellett zajlik a gyűjtés a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház javára. A gyógyszergyár 3 és félmillió forintos alapadományát Székesfehérvár Önkormányzata ugyanekkora összeggel kiegészítette, ehhez a 7 milliós alapösszeghez adódnak hozzá a vizsgálatokon résztvevők által gyűjtött adománypontok: minden egyes aktivitás plusz 500 forintot ér.

A személyes jelenlét mellett online is gyarapíthatják az adományalapot azok, akik nem tudnak eljönni. A Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent. Az élő közvetítéseket a Richter Egészségváros Facebook-oldalán kísérhetjük figyelemmel: https://m.facebook.com/richteregeszsegvaros

A székesfehérvári esemény megnyitója a reggeli felvezető egészségsétát követően kezdődött el az Alba Plaza előtti színpadon, ahol elsőként Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója köszöntötte a megjelenteket az intézmény nevében. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi Richter kampányok és a kórházi szűrővizsgálatok mintegy 25 százalékánál fedeztek fel elváltozásokat. Bár a vizsgált személyek egészségesnek érezték magukat, mégis olyan gyanújeleket találtak náluk, melyek alapján további vizsgálatokat javasoltak számukra. Ez jót jelent, hiszen a korai felismerés nagyon fontos! Főként a daganatos megbetegedésekre jellemző, hogy még a komoly tünetek jelentkezése előtt, nagy százalékban uralhatóak és gyógyíthatóak az elváltozások. Késői felismerésnél a sikerráta sajnos egyre csökken, ilyenkor az ötéves túlélési arány nagyon ritka.

A főigazgató köszönetét fejezte ki a Richter Gedeon és az Önkormányzat támogatásáért, és reményének adott hangot, hogy minél többen csatlakoznak az adománygyűjtő kampányhoz.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester
szintén köszönetét fejezte ki azért, hogy a program immár harmadik alkalommal látogatott Székesfehérvárra. Külön köszöntötte a Szent György Kórház dolgozóit, akik a szűréseket végzik a nap folyamán.

Mint fogalmazott, a rendezvénynek három nagyon fontos célja van: az egyén tehet a saját egészségéért, segíti az egész agglomeráció egészségügyi ellátásáért felelős Szent György Kórházat, és közösséget is formál. A polgármester arra biztatta az érdeklődőket, hogy minél többen csatlakozzanak a kampányhoz, hiszen a támogatást jól és értőn fogják felhasználni.

Dr. Kozma Róbert
, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing főosztályvezetője arról beszélt, hogy minden résztvevő nagyon készült a székesfehérvári kampányra. Szintén arra ösztönözte a lakosságot, hogy személyes részvétellel és online is legyenek minél aktívabbak, és kapcsolódjanak a rendezvényhez.

A programok 17.00 óráig zajlanak, majd összesítik az adományokat. A gyűjtés eredményét kb. 17.30 órakor a színpadon hirdetik ki.

Szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt!

 


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

–   Vége –

 Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Kiss László
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.