Német cserediákokat köszöntöttek a Városházán

2023.05.22. 12:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. május 22. (hétfő) 
A schwäbisch gmündi fiatalok és kísérőik több napot töltenek Magyarországon.    Galéria 
 
 
 
 
 
 
Német cserediákok érkeztek testvérvárosunkból, Schwäbisch Gmündből Székesfehérvárra. A fiatalok iskolája – az Adalbert-Stifter Realschule – és a fehérvári Lánczos Kornél Gimnázium közötti partnerkapcsolat szervezése folyamatban van, ennek keretében ez az első személyes találkozás. A német diákokat, tanáraikat és magyar kísérőiket Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte hétfőn a Városházán.


Összesen 23 német diák érkezett Magyarországra Székesfehérvár német testvérvárosából, Schwäbisch Gmündből. A találkozás alkalmat ad a két iskola közötti partnerkapcsolat megalapozására, egymás országainak, kultúrájának, szokásainak megismerésére és a személyes jellegű kapcsolatok kiépítésére.  A vendégek az éjszakai vonattal érkeztek Stuttgartból Budapestre, majd Székesfehérvárra. Vasárnap voltak a Sóstón, szerveztek számukra sportos elfoglaltságot, majd hétfőn fehérvári városnézés volt a program, melynek keretében ellátogattak a Városházára is.

A város képviseletében Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte a vendégeket és magyar vendéglátogatóikat a Díszteremben, beszélt a Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd közötti, több mint 30 éves testvérvárosi kapcsolat jelentőségéről, amely intézményi és civil szinten is megjelenik. Örvendetes, hogy most egy újabb partnerség létesül – ezúttal két iskola között –, és a fiatalok között is létrejöhetnek személyes kapcsolatok, hosszan tartó barátságok, hangsúlyozta.

A fehérvári városnézés után a német vendégek kedden Budapestre, szerdán pedig a Balatonra utaznak.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

 


 

Szöveg: Havasi Tímea
 

Fotó: Fejér Tamás
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.