Egész nap pattogott a labda – Sportnapot rendezett a Székesfehérvári Diáktanács

2023.05.26. 17:15
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. május 26. (péntek) 
 
 
 

Három korosztályban focizhattak, röplabdázhattak és streetballozhattak a fiatalok a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapján. A mérkőzések már reggel nyolc órától zajlottak a Bregyó közi Atlétikai Központ pályáin, de a sport mellett előadások és slam poetry is szórakoztatta a résztvevőket.

Összesen 23 fiú és lány csapat versengett egymással a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapján pénteken a Bregyóban, amit három év szünet után rendeztek meg újra. A csapatok három korosztályban adhatták le nevezésüket, összesen négy sportágban. A kispályás foci, a streetball és a strandröplabda mellett folyamatosan pörögtek az események a Teqball asztalnál, ahol azok is kipróbálhatták magukat, akik számára korábban véget ért a bajnokság. A nap során a mérkőzések mellett érdekes beszélgetések is zajlottak. Meglátogatták a fiatalokat Pavelcze László és Klupács Péter különleges mentők, Szakáll Panna, a Magyar Szinkronúszó Válogatott tagja, Koza Márk és Burián Bendegúz kempo világbajnokok, valamint Rozs Gergely, aki az Exatlon reality-sportvetélkedőben vált ismertté. A beszélgetésekről és a jó hangulatról a helyszínen a Táska Rádió gondoskodott. 

Csüri Bence, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke az ÖKK kérdésére elmondta, a rendezvénnyel szeretnék közelebb hozni a diákokhoz a sportot. „Minden alkalommal azt üzenjünk a diákoknak, hogy a sportolás jó dolog. Játszunk, új ismeretségeket kötünk és közben teszünk az egészségünkért.” – fogalmazott a 2021-ben megválasztott elnök. Hozzátette, a pandémia és az energiaválság okozta szünet után újra szeretnének hagyományt teremteni a Sportnap megrendezésével. Terveik szerint a következő években több új sportágat is kipróbálhatnak majd a fiatalok, az elmúlt alkalmakon például frizbi és rögbi is volt a palettán, az idén pedig a teqball aratott sikert.

A délutáni eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármester gratulált a csapatoknak, a díjakat pedig Rozs Gergely, az Exatlon korábbi szereplője adta át a helyezést elérő csapatoknak.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.