A legmobilisabb osztályt köszöntötte Székesfehérvár polgármestere a Városházán

2023.10.03. 12:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. október 3. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
 
A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. b osztályának diákjai, a Hot Wheels csapata nyerte el idén a „Legmobilisabb osztály” címet az Európai Mobilitási Hét keretében. A győzteseket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Városházán, ahol átadta számukra a nyereményt, a Damniczki Cukrászda által felajánlott csokoládétortát és a Decathlon áruház ajándékát, egy 100 ezer forintot érő utalványt.


Az Európai Mobilitási Hét keretében hagyományosan versenyt hirdetettek a „Legmobilisabb osztály” cím elnyeréséért. Idén nyolc csapat szállt versenybe, a feladatok közé tartozott többek között egy kerékpáros kvíz kitöltése, annak felsorolása, hogy mi kell egy szabályosan felszerelt kerékpárra, de voltak elsőbbségadás megadásával és közlekedési táblákkal kapcsolatos feladatok és akadálypálya is. A verseny rendkívül szorosan alakult a résztvevő nyolc csapat között, a végeredménybe az is beleszámított, hogy hányféle közlekedési eszközzel érkeztek a diákok a vetélkedő helyszínére.

A versenyt végül a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. b osztályának diákjai, a Hot Wheels csapata nyerte el. Az osztályba 26 gyermek jár Gombolai-Szalay Anett és dr. Dobosné Halács Mónika osztályfőnökök vezetésével. Nagyon aktív közösség az övék, már az első osztály óta, rendszeresen részt vesznek a székesfehérvári programokon. Fontos számukra a közlekedési szabályok ismerete, hiszen az életkoruknál fogva egyre többen járnak önállóan iskolába. A Mobilitási Hét közlekedési vetélkedőjére lelkesen készültek.

A győztes osztályt kedden reggel Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a Városházán, ahol átnyújtotta számukra a nyertesnek járó csokitortát, ami a Damniczki Cukrászda felajánlása volt, és a 100 ezer forintot érő Decathlon ajándékutalványt. A Díszteremben zajlott köszöntő után a gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy megnézzék a koronázási ékszerek hiteles másolatait, a polgármesteri irodát és a Kistanácstermet, azok érdekes és értékes tárgyait, ereklyéit is. A váratlan és izgalmas lehetőséget a gyerekek és tanáraik lelkesen fogadták, és nagy érdeklődéssel követték a városházi sétát.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.