Kortárs és modern tánc kategóriában, egyéni és csoportos koreográfiákkal is sikert arattak a Step and Style táncosai Rómában

2023.11.15. 18:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 15. (szerda)
Galéria 
 
 
 
 
 
Október végén Rómában jártak a Step and Style Studio táncosai. Az AMD World Dance Championship-en szép elismerésben részesültek: két csoportos koreográfiával 1. és 2. helyezést, illetve egy szóló produkcióval szintén 1. helyezést értek el, és számos egyéb helyezést is sikerült elnyerniük a nemzetközi versenyen. A növendékekkel és felkészítőikkel szerdán délután a Városházán találkozott dr. Cser-Palkovics András és Lehrner Zsolt. Az élménybeszámolókat követően a gratuláció sem maradt el.
 
 
A Step and Style Studio a Táncélet Kulturális és Sportegyesület fenntartásában működik, Tombor Tímea és Bartha László vezetésével. Tanítványaikkal ők is részt vettek és eredményesen szerepeltek az október 26. és 30. között a római AMD World Dance Championship-en.
 
Ez a siker adta a szerdai találkozó apropóját, hiszen – ahogy dr. Cser-Palkovics András fogalmazott – szép hagyomány, hogy mindazokat, akik eredményt érnek el fehérváriként, a bajnokokat mindig köszöntik, megmutatva teljesítményüket a város közösségének is. Így van ez a több kupával hazatért táncosokkal is.
 
A nemzetközi versenyen elért eredményeket Bartha László ismertette a városházi találkozón. Mint elmondta: közel 200 koreográfiával 11 nemzet táncosa indult a római versenyen. A fehérvári Step and Style Studio modern tánc és kortárs tánc kategóriában indíthatott táncosokat, így két versenynapon is részt vettek.
 
A Junior korosztályban Kozma Sárának a modern-szóló-junior kategóriában, hét induló táncos közül a győzelmet jelentő 1. helyet sikerült elhoznia.
 
A felnőtt mezőnyben négy táncosunk képviselte a stúdiót és városunkat. A 14 fős modern-szóló-felnőtt mezőnyben 4. helyen végzett Jecs Noa, 6. helyen Bokor Zsanett, 7. helyen Szekeres Xénia és 10. helyen Nagy Klaudia Dóra.
 
A kortárs-felnőtt-csoportok között csapatuk öt induló közül 1. helyen végzett és így megnyerte kategóriájában a versenyt, míg a modern-felnőtt-csoportok között pedig hét induló közül az előkelő 2. helyet hozták el.
 
Kozma Sára szólóban és két csoportos koreográfiánk bejutott a versenyt záró, minden kategóriát felvonultató fináléba, ahol 64 produkció mutathatta be magát ismételten a zsűrinek és a közönségnek. Itt Kozma Sára az összesített 4. helyen zárta végül a versenyt, a kortárs tánc kategóriában indult produkciónk az összesített 12. helyen, míg a modern kategóriában indult a 17. helyen zártak.
 
A csapat tagjai: Bokor Zsanett, Gede Ágnes, Horváth Míra, Jecs Noa, Kozma Sára, Madarász Mónika, Nagy Klaudia Dóra, Németh Laura, Ocskó-Kü Eszter, Őrszigeti Anna, Pintér Regina, Sallói Zsófia, Szász Katalin, Szekeres Xénia, Szigethy Luca, Szigeti Anna, Szőts Nóra és Tóth Bulcsú.
 
Tombor Tímea, a Step and Style Studio vezetője mesélt a hosszú felkészülésről és arról a teljesítményről, amit nem profiként, a tanulás vagy munka melletti heti két edzéssel elértek a csoport tagjai. Kiemelte azt is, hogy egy számunkra szokatlan – enyhén lejtős – színpadon kellett táncolniuk növendékeiknek, ami szintén nehezítette a versenyt. Mindezen kihívások ellenére szép eredményekkel és élményekkel tértek haza Rómából.
 
A Szent István Házban volt a csapat szállása, és a versenynapok közepette szerencsére sikerült Róma városának nevezetességeivel is megismerkedniük. A legnagyobb kihívást az utazás megszervezése jelentette, hogy időben mindenki kijusson a verseny helyszínére. Ennek kapcsán dr. Cser-Palkovics András a gyermekeiket támogató szülőket emelte ki. Őket illeti a legnagyobb köszönet – erősítette meg a polgármester.
 
A találkozón részt vett Lehrner Zsolt alpolgármester is, aki büszkeségének adott hangot, hogy a csoport hozzájárul a város kulturális és táncéletéhez, sőt ők a motorjai a tánc világnapjához kapcsolódó közös felvonulásnak, ahol a város valamennyi csoportja és táncos közössége megmutathatja magát.
 
Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
Fotó: Ostorházi Helga
Szöveg: Step and Style Studio & Stettler Zsuzsanna
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.