Közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben

2023.11.16. 13:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 16. (csütörtök)
 
 
 
 
 
 

Hét óvoda, két bölcsőde és két szociális intézmény fejlesztésére összesen 415 millió forintot költött saját forrásból Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt időszakban. A munkálatok sokrétűek voltak, hiszen az igényeknek megfelelően újult meg a tetőszerkezet, a fűtésrendszer, cseréltek nyílászárókat, vagy szépült meg a homlokzat. A legnagyobb beruházás a Maroshegyi Óvodában valósult meg. A fejlesztésekről csütörtökön az intézményben tett helyszínbejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője és Békési-Kimiti Ágnes óvodavezető.

 

Megújult a világítás, az álmennyezet és az elektromos hálózat a Maroshegyi Óvodában. A helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban 415 millió forintot költött saját forrásból a város az önkormányzati intézmények felújítására. Összesen hét óvodára, két bölcsődére és két szociális intézményre fordíthatták ezt a rendelkezésre álló forrást. Sokrétű volt a fejlesztés, hiszen van, ahol tető, van, ahol a fűtésrendszer vagy éppen a homlokzat, a belső elektromoshálózat újult meg. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a fehérvári vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak, mert – mint mondta – az általuk végzett munka eredményeképpen befolyó helyi adóbevételt tudták az intézményeinkre költeni. A legnagyobb felújítás a Maroshegyi Óvodában valósult meg, mintegy 120 millió Ft értékben.

Több felújítás és bővítés is történt az elmúlt évek során, de az, hogy a tetőt most rendbe tudtuk tenni, az ráteszi a koronát ezekre a felújításokra – mondta Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. A teljes tetőszigetelés mellett felújították az elektromos hálózatot az erős- és gyengeáramú vezetékek korszerűsítésével, valamint az elektromos szerelvények cseréjével, új lámpatestek elhelyezésével. Új riasztó- és villámvédelmi rendszert is kiépítettek, és a régi épületrészben – a meglévő álmennyezet bontását követően – új tartószerkezettel kazettás álmennyezet készült.

Békési-Kimiti Ágnes óvodaigazgató örömét fejezte ki, hogy a munkálatok szinte párhuzamosan zajlottak: a tetőfelújítás, az álmennyezet és a világítás korszerűsítésével így viszonylag rövidebb idő alatt végeztek a kivitelezők. A vezető hozzátette, az épület korszerűsítésével gazdaságosabbá vált a működés. Megemlítette, hogy egy másik önkormányzati beruházásnak köszönhetően az új épületre egy éve napelemet is telepítettek. Ennek jótékony hatását már érzik az intézmény költségvetésében, hiszen sokat spórolnak az energiaköltségeken ezáltal.

A bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából. 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.