Idén újra megrendezik a Vízivárosi Adventet - három szombatot át tartanak a programok

2023.11.28. 13:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 28. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
Három választókerület összefogásával idén újra megrendezik a Vízivárosi Advent népszerű programsorozatot. December 2-án, 9-én és 16-án, szombati napokon 15.00 órától a Vízivárosi Általános Iskolában ünnepi műsort adnak a testvérkörzetek óvodásai, iskolásai, lesznek gyertyagyújtások, köszöntők és koncertek is. A Vízivárosi LISZI és az ART Kulturális Egyesület által szervezett rendezvényről közös sajtótájékoztatón számoltak be a körzetek képviselői.


A Vízivárosi Adventet újra személyes jelenléttel, a Vízivárosi Általános Iskola aulájában tartják az adventi hétvégék szombatjain. December 2-án lesz az első, 9-én a második, majd 16-án a harmadik, összevont záróprogram. Ünnepi köszöntőkkel, adventi gondolatokkal, ovisok, kisiskolások műsoraival, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, karácsonyfadísz-készítéssel, mézeskalács-dekorálással és ünnepi finomságokkal várják a családokat, gyerekeket, felnőtteket, időseket egyaránt.

Dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy minden évben igyekeznek egy meghitt, családias ünneppel meglepni a vízivárosiakat. Sajnos az elmúlt évek nem mindig kedveztek a rendezvénynek. Szerencsére idén ismét az iskolában tudják tartani a programsorozatot, ahol a helyi gyermekek fellépéseivel és remek műsorokkal várnak minden érdeklődőt nem csak a rendezvényt szervező városrészekből, hanem egész Székesfehérvárról.

Deák Lajosné, a 11. számú választókerület önkormányzati képviselője kiemelte, hogy az első szombaton, december 2-án az óvodások és iskolások mellett fellépnek a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozottjai, illetve szerepelnek a műsorban az anyaországon túlról, a moldvai Pusztinából érkező, csángómagyar vendégek, köztük Nyisztor Ilona Magyar Örökség-díjas népdalénekes.

Molnár Tamás, a 4. számú választókerület önkormányzati képviselője elmondta: az elmúlt évek viszontagságai nem engedték, hogy a hagyományos keretek között rendezzék meg a Vízivárosi Adventet, idén azonban minden feltétel adott a rendezvényhez. A közös ünneplés nagyon jó alkalmat nyújt arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok sürgéséből-forgásából, beszélgessünk és kikapcsolódjunk. A képviselő köszönetét fejezte ki azért, hogy a szülők támogatják gyermekeiket a szereplésben, az intézmények pedig mindig lelkesen vállalják a közreműködést.

A meghitt, kedves programsorozatra szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt! A belépés díjtalan.

 

A kapcsolódó plakátok letölthetőek a Galériából.


 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.