Felsőoktatási tájékoztató fórumot rendezett az Óbudai Egyetem

2023.11.29. 16:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 29. (szerda) 
 
 
 

Szerdán délután közös fórumot tartott a középiskolai igazgatók, pedagógusok, osztályfőnökök számára az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar. A fórumon bemutatták a műszaki és gazdasági képzéseket, valamint a felvételi eljárásról és a többletpontokról is szó esett.

A képzési paletta széleskörű megismertetése, a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás változásai és részletei, továbbá a többletpontok rendszere is szóba került azon a közös fórumon, amit az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Keleti Károly Gazdasági Kar rendezett az egyetem Budai úti campusán. Az esemény székesfehérvári és környékbeli középiskolák igazgatóit, osztályfőnökeit, pedagógusait hívták meg azzal a céllal, hogy átfogóbb képet kapjanak az egyetem munkásságáról és tájékoztassák a diákokat az Óbudai Egyetemen elérhető képzési lehetőségékről. Kiemelt figyelmet fordítottak a duális képzésre, mely országosan is kiemelkedő lehetőséget biztosít a leendő hallgatók számára.

Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a középiskolák eddigi pozitív hozzáállását és segítségét, hiszen nekik is köszönhetően évről évre sok diák érkezik az egyetemre a városi és környékbeli intézményekből. A jelenlévőktől azt kérte, segítsék a diákokat, hogy megismerjék azokat a lehetőségeket, melyeket az Óbudai Egyetem nyújt. Kiemelte, hogy az egyetem az ország egyik kiemelt és nagyon jó egyeteme, ahol – köszönhetően az Alba Regia Műszaki Karnak is - komoly műszaki képzés folyik, de a diákok a Keleti Károly Gazdasági Karon már a gazdasági képzésekre, így a Gazdálkodás-menedzsment szakra is jelentkezhetnek. „Nagyon fontos, hogy minél több mérnök végezzen és segítse a város iparát. Ugyanakkor jelentős Európa- és világméretű gazdasági, pénzügyi központokkal rendelkeznek a városban található cégek, így ugyanúgy fontos, hogy megfelelő képesítésű gazdasági szakembereket is tudjunk biztosítani az ipar számára. Azt gondolom, hogy ezek olyan lehetőségek, amelyekkel kell, hogy tudjanak élni a fiatalok.”  - fogalmazott Mészáros Attila alpolgármester.

Azért kértük önöket, hogy idefáradjanak, hogy vigyék a jó hírünket. Kiváló egyetem, kiváló karok találhatók Székesfehérváron.” – kezdte köszöntőjét Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja. Mint fogalmazott, néhány éve az egyetem alapítványi fenntartású lett. Hozzátette, szerencsére egyre többen választják az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát, a hallgatók száma évről évre növekszik. Van mire büszkének lennünk, de sok munka áll még az egyetem előtt – fogalmazott a dékán, aki hangsúlyozta: az egyetem partnerként gondol a középiskolákra.

A fórum folytatásában bemutatták mind az Alba Regia Műszaki Kart, mind a Keleti Károly Gazdasági Kart, tájékoztatták a résztvevőket az Óbudai Egyetem felvételi sajátosságairól és a többletpontok rendszeréről. A délután során az egyetem lehetőséget biztosított, hogy a leendő hallgatók és szüleik is megismerkedjenek az intézménnyel.A fórumot az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Youtube-csatornáján élőben közvetíti, a közvetítést ide kattintva érhetik el.

A délután eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik, a szülői tájékoztatón készült felvételek pedig az esti óráktól lesznek elérhetőek ugyanitt.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.