A jó eredményeknek közösségformáló ereje van – tizenhetedik alkalommal adták át a Fejér Vármegyei Prima-díjakat

2023.11.30. 21:33
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 30. (csütörtök) 
 
 
 

Kiemelkedő eredményeiért és közéleti tevékenységeiért Fejér vármegyei és országos Prima-díjat vehetett át Székesfehérvár címzetes főjegyzője, dr. Bóka Viktor

Csütörtökön este a Mercure Hotel Magyar Királyban tizenhetedik alkalommal adta át a Fejér Vármegyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete. Az alkalommal a Megyei Prima-díjakon és a Megyei Év Vállalkozói Díjakon túl átadták a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is.

Tizenhetedik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Vármegyei Szervezete. Az elismeréseket minden évben olyan személyek és intézmények vehetik át, akik saját területükön kiemelkedőt alkotnak, teljesítményükkel példát mutatnak. A gálának idén is a Mercure Hotel Magyar Király adott otthont, ahol a díjak átadásán túl fellépett többek között Zsikó Zsuzsanna énekművész és a Zagyva banda, a Discover band, valamint Vastag Tamás és Janicsák Veca Fonogram-díjas énekesek. A műsor kezdetén a rendezvényen megemlékeztek a díj alapítójáról, a VOSZ örökös elnökéről, Demján Sándorról.

„Megtisztelő és nagy öröm, hogy ma együtt tudunk lenni. Ez azt jelenti ugyanis, hogy sok jó embernek sikerült összefogni és talpon maradni.” – fogalmazott Kovács Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezetének elnöke, aki köszöntőjében elmondta, hogy a VOSZ munkássága már közel 35 éves múltra tekint vissza, de a nagy múlt egyben nagy felelősséggel is jár. „Büszke vagyok arra az eredményre, amit ez a Fejér vármegyei vállalkozói közösség elért, mert utánam jönnek, mégis előttem járnak.” – fogalmazott az elnök, aki a sikeres és hatékony személyiségek jellemzőiről is beszélt. Tapasztalata szerint a hatékony személyiség nem születik, azt tanulni kell, és a kiválóak között is hatalmas különbségek vannak. Akad, aki aktív, más visszafogott vagy éppen ösztönös, akár tervező. „Láthatjuk, hogy a sikeresek éppúgy különböznek egymástól, ami közös bennük, azok a gyakorlati eljárások, melyekkel minden tehetségüket és szorgalmukat az eredmény elérése alá rendelik. A kiválóságok hatékony döntéseket hoznak.” – hangsúlyozta Kovács Tibor. Az elnök kiemelte: ilyen sikeres és hatékony emberek az est díjazottjai is, hiszen ők érzik és tudják, hogy a jó eredményeknek közösségformáló ereje van. Köszöntője zárásaként köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta az eseményt.

Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntő gondolataiban elmondta: megvan az ideje a munkának és annak is, hogy megálljunk egy pillanatra, számot vetni a mögöttünk álló időszakról. „Köszönöm a szervezőknek, hogy ezt a példaértékű kezdeményezést Fejér vármegyében is továbbviszik, és csodálatos teljesítményeket ismerhetünk el.” – fogalmazott az alpolgármester, aki a kis- és középvállalkozások fontosságáról is beszélt. Ezek a vállalkozások ugyanis munkahelyeket biztosítanak, beruházásaikkal egyre több családnak adnak megélhetést, valamint köszönet illeti őket a befizetett iparűzési adóért is, ami lehetővé teszi, hogy a város folyamatosan fejlődhessen infrastruktúrában, sportban, kultúrában és az oktatás területén is. „Nehéz éveket éltünk meg mindannyian, és előre nem lehetett látni se a Covidot, se az energia-árrobbanást. Mégis itt vagyunk és tervezzük a jövőt.” – emelte ki Lehrner Zsolt. Örömmel tájékoztatta a résztvevőket, hogy a decemberi közgyűlés a nehéz évek ellenére adócsökkentésről dönthet, januártól az építményadót tervezik csökkenteni, ezzel pedig hasznos és jó célokat szolgáló források maradhatnak a székesfehérvári cégeknél. „Fontos, hogy mintákat, és még inkább követendő példákat találjunk és mutassunk be. Ebben segítségünkre lehet az Év Vállalkozója és a Príma-díjak sora is.” – zárta köszöntőjét az alpolgármester, aki minden díjazottnak gratulált.

A vármegye díjazottja, az idei év Országos Év Vállalkozója Lehrner Lóránt, a Közép Pannon Capital Zrt. tulajdonos vezérigazgatója.

Lehrner Lóránt mérnök-közgazdászként a bankvilágban kezdte pályáját, mint elemző-hitelező, majd befektetési bankárként dolgozott többek között az ABN AMRO, ING és a Volksbankban. 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese, a Széchenyi Tőkealap Zrt. – Igazgatósági tagja lett, ahol többek között a KKV-k fejlesztését segítette. 2011-től indult az a világon egyedülálló kutatás- fejlesztés projekt Szegeden, a lézerközpontban, ahol 2019-ig dolgozott, mint ügyvezető igazgató. A szíve visszahozta Fehérvárra, a Közép-Pannon cégcsoporthoz, de a Szegedi Tudományegyetemen, ma is óraadó tanár maradt. a fődíjat holnap Orbán Viktor miniszterelnöktől veszi át.

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat vehetett át dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője.

Dr. Bóka Viktor tősgyökeres székesfehérvári, a koronázóvárosban született, tanulmányait pedig a Zentai Úti Általános Iskolában, majd a Tóparti Gimnáziumban végezte. A Pécsi Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott 2002-ben. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jogtanácsosaként kezdte pályafutását. Jegyzőként 2009. május 4-én, 30 évesen lépett hivatalába, azóta városunk közigazgatásának első számú vezetője. Az évek során 3 városvezetővel is dolgozott együtt. 2020. július 1-jén Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Dr. Bóka Viktor számára címzetes főjegyzői címet adományozott, ezzel ő lett a legfiatalabb szakember, aki ezt a titulust viselheti. Ez a legmagasabb szakmai elismerés egy jegyzői hivatást választó és azt végző szakember számára. Azt, hogy a „Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj” jó helyre kerül mi sem mutatja jobban, mint hogy Dr. Bóka Viktor a Magyar Jogász Egylet Fejér megyei elnökeként, a Vállalkozói Központ Közalapítvány kuratóriumi elnökeként, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia Felügyelő bizottsági elnökeként is dolgozik városáért, emellett pedig alelnöki tisztséget tölt be a Kodolányi Egyetem Fenntartó Tanácsában és a Velencei Meseliget Óvoda alapítványában is. Városunk főjegyzője a közszolgálati szakterület mellett a hazai amerikai futballban is jól ismert, ugyanis a Fehérvár Enthroners Sportegyesület egyik segítőjeként rendkívül sokat tett és tesz a sportág magyarországi népszerűsítésért, felemelkedéséért. Segítségével 2016 óta a székesfehérvári csapat a magyar harmadosztályból jelenleg Magyarország vitathatatlanul legjobb, Európában pedig top 20-as csapattá nőtte ki magát. A Magyar Amerikai Futball Szövetség vezetésében alelnökként is segíti a sportág sportszervezési, sportszakmai eredményességét. Életében legfontosabb azonban a családja, egy 5 és egy két és fél éves gyönyörű kislány boldog édesapja.

Az Év Egészségügyi Jószolgálat Díjat Szabó Bakos Zoltánné vehette át, aki 47 évig dolgozott szülésznőként, intézetvezető főnővér-helyettesként, majd ápolási igazgatóként a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

 

Szabó Bakos Zoltánné - a Szent György Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte pályáját, majd Szülésznői szakképesítést szerzett. Hamar kitűnt szakmai felkészültsége, vezetői rátermettsége, és 1981-ben intézetvezető főnővér helyettes, majd Ápolási igazgatóhelyettes lett. Humánpolitikai Főosztályvezető 1998-tól majd, humánpolitikai igazgató 2005-ig, azt követően ápolási igazgatói kinevezést kapott, amit a Szent György kórházban töltött 47 év munkaviszonya végéig betöltött.
A Betegápolásért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, az országos Magyar Egészségügyi Szakdolgozókért Alapítvány Elnöke. Szakmai munkája elismeréseként több kitüntetésben részesült: Szent György emlékérem, Kossuth Zsuzsanna Érem, Aranylámpás Díj, Szent Márton Díj, Batthyány-Strattmann László Díj, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöki Elismerő Oklevél, Székesfehérvár Egészségügyéért Díj. Az Év Egészségügyi Jószolgálat Díjat a Szent György kórházban vállalt 47 év szolgálatáért vehette át.

 

A XVII. Fejér Megyei Prima gálán három fődíjat osztottak ki 1-1 millió forint értékben. Fődíjat vehetett át Magyar sport kategóriában Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása, a magyar válogatott csapatkapitánya. Nevében édesapja, Szoboszlai Zsolt vette át a díjat. Szintén fődíjat nyert el Magyar építészet kategóriában Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Fődíjat nyert a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában Zsikó Zsuzsanna énekművész, népdalénekesnő. Különdíjas lett Márfy Gabriella festőművész, a Magyar képző- és iparművészet kategória jelöltje.

 

Az ünnepség keretében adták át az idei "Év Vállalkozója" díjakat is Ács Balázsnak, Kroó Ivánnak, Dr. Kardos Beátának, Barta Gábornak és Bezák Péternek.

 

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid & VOSZ

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.