Jótékonysági bált rendeztek a Viktória Rehabilitációs Központ javára

2024.02.09. 20:56
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. február 9. (péntek)
 
 
 
A Mozgássérültek Viktória Rehabilitációs Alapítványa számára rendeztek jótékonysági jelmezes mulatságot a Szent István Művelődési Házban pénteken este. A bálon a Chameleon Zenekar lépett fel és görög táncokkal érkezett a Sirtaki Táncegyüttes, továbbá Zsiga Edward bűvészmutatványai is színesítették az estét, melynek díszvendége Schäffer Erzsébet író-újságíró volt.


Dr. Szarvas József, a Mozgássérültek „Viktória” Rehabilitációs Alapítvány kurátora elmondta, hogy a Viktória Rehabilitációs Központ segítésére hozták létre korábban az alapítványt, amely programsorozatot indított Keddcsináló Kulturmix néven. Ezeken a programokon a zene, irodalom, és tánc is fókuszba kerül, és egy képzőművész vagy kézműves is elhozza rendszeresen az alkotásait. Mint mondta, a kulturmix februári „különkiadása” a jótékonysági bál, amelyet méltó körülmények között, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezhettek meg közel 170 résztvevővel.

A rendezvényen a vidámság mellett az emlékezés is helyet kapott, megemlékeztek ugyanis a Viktória Központot egykor megálmodó Horváth Kláráról, aki a napokban hunyt el, életének 71. évében. A bál bevételeiből és a Viktória Pódium adakozó résztvevőinek segítségével befolyó adományokból a Viktória Központ épületének állagmegóvása a cél annak érdekében, hogy még sokáig működhessen az intézmény. „Sok a jó szándékú ember, akik nem mindig tudják, hogy az adakozásnak milyen módját választhatják. Ha ennek lehetőségét összekapcsoljuk a kulturális élményekkel, vagy egy báli élménnyel, akkor az adományozóknak közösségteremtő élményben lehet részük.” - fogalmazott Dr. Szarvas József.

A Viktória Rehabilitációs Központ nagyon fontos intézménye a városnak, aminek létrehozása Horváth Klára nevéhez fűződik, és az estén rá is emlékezünk - mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ez egy civil fenntartású intézmény, de természetesen az önkormányzat is mindig segíti a működést, és így fog tenni a város az idei esztendőben is, ugyanis a költségvetés, melyet jövő héten tárgyal majd a Közgyűlés, komoly összeget tartalmaz a Viktória Központ támogatására.

A megnyitón készült fotók letölthetőek a Galériából. 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.