A Rákóczi Iskolában folytatódtak a városrészi szűrőnapok

2024.03.23. 12:19
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. március 23. (szombat) 
 
 
 

Szombaton az Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat szervezésében Egészségnapot rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A szűrőnapon ezúttal is nagy volt az érdeklődés, közel száz ember vett részt a különböző vizsgálatokon.

Szombaton délelőtt a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai kitelepültek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, hogy egészen kora délutánig fogadják az ingyenes szűrővizsgálatokra érkezőket. A szakemberek ezúttal is EKG és kardiológiai vizsgálatra, általános állapotfelmérésre, boka-kar index meghatározásra, továbbá dietetikai tanácsadásra és csontsűrűség-mérésre várták az érdeklődőket, de újdonságként kétféle pszichológiai tesztet is hoztak a szűrőnapra.

„Egészség csak egy van, éppen ezért fontos a prevenció. Képviselőként örülök, hogy az én városrészemben van most ez a lehetőség.” – fogalmazott Dr. Kovács Zsoltné, a városrész önkormányzati képviselője, a rendezvény védnöke. A képviselő szerint azért is jó lehetőség ez a szűrőnap, hiszen egyes vizsgálatokhoz a hétköznapokban nem lehet ilyen gyorsan hozzájutni, itt viszont egy helyszínen elérhetik őket az érdeklődők. Hozzátette: nagy öröm, hogy ősszel a körzet egy másik részén, a Szedreskerti lakónegyedben is lesz Egészségnap.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője fontosnak tartja, hogy a résztvevők akár rögtön a helyszínen, szakorvosoktól kaphatnak tanácsokat a szűrések eredményeire vonatkozóan. A szűrőnap egyik nagy előnye ugyanis, hogy akinél elváltozást, eltérő eredményeket kapnak, azonnal tovább tudják irányítani a megfelelő szakorvoshoz vagy a háziorvoshoz. A szakmai vezető szerint ezen a szombaton is közel 100 résztvevőre számítottak az Egészségnapon.

Az eseményen készült fotóinkat Galériánkból letölthetik.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.