Szekcióülésekkel és városnézéssel folytatódott szombaton a XII. Országos Diákparlament

2024.03.23. 17:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. március 23. (szombat) 
 
 
 

Pénteken érkeztek Székesfehérvárra a XII. Országos Diákparlament résztvevői, akik szombaton szekcióülésekkel, városnézéssel és szórakoztató programmal töltötték a napot. Az Országos Diákparlament programjai vasárnap plenáris ülésekkel zárulnak.

Idén ötödik alkalommal ad otthont az Országos Diákparlamentnek Székesfehérvár. Az ODP-t 1990-ben hívták életre azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a középiskolás diákok számára arra, hogy részt vegyenek a politikai életben, megszólalhassanak és elmondhassák az őket érintő kérdésekben. Az ODP-re az ország valamennyire vármegyéjéből érkeznek diákok, akik a döntéshozók bevonásával vitathatják meg az általuk fontosnak tartott ügyeket, hogy aztán pontokba foglalhassák javaslataikat. A XII. Országos Diákparlament résztvevői péntek délután érkeztek meg Székesfehérvárra.

A több mint 100 résztvevő diák programja szombaton a szekcióülésekkel folytatódott a Sóstói Stadion rendezvénytermeiben. A diákok ezúttal is maguk jelölhették ki, melyik szekcióülésen szeretnének részt venni, hogy aztán a bizottság közreműködésével létrehozhassák javaslatcsomagjukat. A szekcióülések után a fiatalok buszra szálltak, hogy a történelmi Belvárost bejárva megismerkedhessenek Székesfehérvár nevezetességeivel.

A városnézés után újra a szekcióülések voltak napirenden. A vacsorát követően a diákok egy része szórakoztató, zenés-táncos programon vehet majd részt, a Szerkesztőbizottság tagjai azonban munkához látnak és a Hiemer-házban elkezdik összeállítani az idei ajánlásokat.

A szombati eseményeken készült fotóinkat Galériánkból letölthetik. A szórakoztató program fotói a késő esti órákban kerülnek majd be a fotók közé.

-VÉGE-

Fotó: Simon Erika
Szöveg: Józsa Dávid

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.