Közszolgálati konferencia izgalmas kulisszajárással és látványos munkagép-bemutatóval Fehérváron

2024.04.02. 14:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. április 2. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
 
Második alkalommal szerveznek közszolgáltatói konferenciát Székesfehérváron. Április 10-én, szerdán a Városházán három, idén 15 éves városi cég – a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. – részvételével lesz tanácskozás "Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában" címmel, délután több helyszínen izgalmas turisztikai kulisszajárásokra várják az érdeklődőket, míg napközben a Városház téren mintegy 30, a városüzemeltetésben használt, érdekes munkagépet állítanak ki, hogy minél többen megismerhessék azokat. A rendezvények nyilvánosak és ingyenesek.


Az első közszolgáltatói konferenciát hagyományteremtő szándékkal tavaly szeptemberben rendezték meg a DEPÓNIA Nonprofit Kft., a FEJÉRVÍZ Zrt. és a SZÉPHŐ Zrt. részvételével. A mostani tanácskozásnak április 10-én, szerdán délelőtt szintén a Városháza Díszterme ad otthont, ahol három, idén 15 fennállását ünneplő városi cég – a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. – mutatja be a város mindennapi életében betöltött, fontos szerepét és tevékenységét.

A programokat beharangozó sajtótájékoztatón Lehrner Zsolt alpolgármester elmondta, Székesfehérvár Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a városlakók megismerjék a közszolgáltató cégek által teremtett értékeket. A bemutatkozó vállalkozások komoly súllyal vannak jelen a város gazdaságában azzal, hogy összesen mintegy 700 főt foglalkoztatnak. Városüzemeltetési tevékenységük jelentőségére inkább akkor döbbennénk rá, ha a munkájuk elmaradna. Ezer szállal kötődnek Fehérvárhoz, és nap mint nap a polgárok jólétét, a város élhetőségét szolgálják.

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a közhasznú információszolgáltatás színtereként folyamatos nyitvatartással áll az érdeklődők rendelkezésére. A helyi lakosság és a vendégek mintegy fele-fele arányban veszik igénybe a szolgáltatásokat – fogalmazott Szegő Krisztina ügyvezető. A Társaság 14 éve üzemelteti a Tourinform Irodát, ahol ez idő alatt 276 000 látogatót regisztráltak, idegenvezető-hálózatukkal 3300 városnéző programot bonyolítottak le 84 500 fő részvételével. 2019 óta a tevékenységük kiegészült a Sóstó Látogatóközpont, majd a Szent István Király Múzeumhoz tartozó MúzeumShop, végül 2024-ben a Vidi Múzeum üzemeltetésével, szakmai működtetésével. A Látogatóközpont 2023-ban közel 350 programot szervezett 8500 résztvevő számára, köztük tematikus ökotúrákat és környezeti nevelést célzó interaktív foglalkozásokat, családi napokat, táborokat és stadiontúrákat is.

Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Guti Péter arról beszélt, hogy a bemutatkozó cégek 15 évvel ezelőtti megalapítása fontos lépés volt az önkormányzatiság tekintetében, hiszen a klasszikus hatósági feladatokon túl elvárásként megjelent a szolgáltató-fejlesztő szerep ellátása is. Cégük Székesfehérvár fejlődését ingatlanprojektek megvalósításában, ingatlanok, létesítmények üzemeltetésében segíti és több mint 10 éve ingatlanüzemeltetési, önkormányzati beruházásokhoz kapcsolódó műszaki ellenőrzési feladatokat lát el. A Kft. üzletágai folyamatosan bővülnek építészeti tervezéssel, valamint a Sóstói Stadion és az Alba Aréna üzemeltetésével.

A szintén 15 éves Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. 21 féle, jórészt kötelező városüzemeltetési közfeladatot lát el – mondta Bozai István ügyvezető igazgató. Ide tartozik a zöldfelületek és parkok fenntartása, köztisztasági feladatok ellátása, napközis táborok szervezése… stb. A társaság 303,4 km közutat, 17,2 km kerékpárutat és 263 km gyalogutat és járdát kezel, több mint 150 játszóteret tart karban. Összesen 3,8 millió négyzetméternyi közterületen végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén.


PROGRAMOK 2024. ÁPRILIS 10-ÉN, SZERDÁN

- 10.00 és 12.00 óra között közszolgálati konferencia a Városháza Dísztermében és tematikus kiállítás az emeleti folyóson

- 16:00-16:30-17:00 időpontokban kulisszajárások kicsit másként a Szent István Király Múzeum Rendházában, a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontban és a Hiemer-házban. Szó lesz építészeti, tervezési és üzemeltetési érdekességekről.

- 9.00 és 13.00 óra között a Városgondnokság 30, a városüzemeltetésben alkalmazott munkagépének nyilvános bemutatása a Városház téren


A rendezvények nyilvánosak és ingyenesen látogathatóak. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.