Ezer csokitojást vittek a fehérvári kosarasok a Szent György Kórház Gyerekosztályára

2024.04.02. 16:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. április 2. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
A sportban és jótékonykodásban is élen járnak az Arconic-Alba Fehérvár kosarasai. A bajnokságban hétvégén a címvédő ellen győztek, kedden pedig már a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyerekosztályán lepték meg a kis betegeket. 


Szombaton, az alapszakasz utolsó fordulójában a bajnoki címvédő Szombathely ellen játszottak a fehérvári kosarasok, és magabiztosan, 93-80-ra nyertek. Hazai pályán így veretlen maradt az Alba és mivel második helyen végzett, a rájátszásban a hetedik Sopronnal találkozik a negyeddöntőben. Ha továbbjut az Alba, akkor az elődöntőben is fehérvári lesz a pályaelőny a Szolnok-Pécs párharc továbbjutója ellen, azonban előbb a Sopronon kell túljutni.

Takács Milán elmondta, hogy egy nagyon jó társaság jött össze szezon eleje óta. „Jó volt az egész főszezon és elől is végeztünk. Most a Sopront kaptuk, akiket oda-vissza meg tudtunk verni az alapszakaszban, persze ez azért nem jelent semmit, mert a playoff-ban mindenki odateszi magát, bármi megtörténhet, de minél hamarabb szeretnénk győzni ebben a párharcban és az elődöntőbe kerülni.”


A sport mellett azonban jótékonykodásra is jutott idő. Az Arconic Alba Fehérvár csapata húsvét utáni kedden ugyanis a Szent György Kórház Gyermekosztályára látogatott, hogy átadják azt az 1000 csokitojást, amit az elmúlt két mérkőzésen gyűjtött a klub a szurkolókkal közösen.

Simon Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár ügyvezetője köszönetet mondott minden olyan felajánlónak, aki vitt az elmúlt két mérkőzésre csokitojást, vagy csokit. „Látjuk a gyerekek arcán, hogy bár itt kell most lenniük, de azért ez nagy örömet szerzett nekik, hogy kaptak egy kis meglepetést. A jövőben is szeretnénk segíteni azokon a gyerekeken, akik arra rászorulnak.”

Az osztályon betegeskedő gyerekek és dolgozók nagy örömmel fogadták a húsvéti nyúl magasra nőtt segítőit, akik ebben a hónapban már másodszor látogattak el a kórházba egy jótékonysági akció keretében.

„Nincs egy hónapja, hogy nőnap alkalmából szimbolikusan egy nagy csokor virágot adtak át a kosarasok az egyik osztályunk hölgy dolgozóinak. Most pedig szintén nagyon örülünk hogy a kisgyermekeknek Húsvét alkalmából csokitojásokkal kedveskedtek.”  – mondta Fodor Szilvia, ápolási igazgatóhelyettes.

A csokitojásokból nem csak a gyerekosztályon betegeskedők, hanem a kórház egyéb osztályain gyógyuló gyerekek is részesültek.

  

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 

Szöveg és fotó: Bácskai Gergely 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.