Kreatív kikapcsolódás és kitűnő hangulat a kézművesek Gyermekműhely táborában

2024.07.03. 14:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 3. (szerda)  Galéria  
 
 
 
 
 
 
 
Gyermekzsivaj tölti meg ezen a héten a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Rác utcai portáját, ahol a hagyományos Gyermekműhely napközis tábor idei első turnusa zajlik. Kitűnő hangulatban dolgoznak a résztvevők, minden nap más-más mesterségbe kóstolnak bele. A második turnust augusztus 12-16-a között rendezik, melyre szeretettel várják az alkotásra vágyó általános iskolások jelentkezését. 


Évről évre visszatérő és új résztvevők is vannak ezen a héten a Gyermekműhely táborban, ahol az Egyesület mesterei foglalkoznak a gyerekekkel. Minden nap szerepel a programban a varrás, többféle öltéstechnika és a hímzés alapjainak elsajátítása, amit imádnak a gyerekek, emellett volt már gyöngyfűzés, nemezelés, csütörtökön számos szövési technikát ismernek meg a résztvevők, míg a pénteki záró napon a manapság újra divatját élő makramézás lesz a téma, ami a korábbi táborokban még nem volt. A Kézművesek Egyesülete kifejezetten nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az elérhető legjobb minőségű, szép és természetes alapanyagokat használják a résztvevők – ez nem csak az gyermektáborban, hanem az év bármilyen más programján, felnőtt műhelyfoglalkozáson, szakkörökön is nagyon fontos szempont – hangsúlyozta Tóthné Albrecht Anikó textilműves, táborvezető.

A Gyermekműhelyben munka közben folyamatosan megy a csacsogás, a viccelődés, ami élvezetes, vidám közösséggé kovácsolja a gyerekeket. Az idei második turnust augusztus 12-16-a között rendezik, ahol vannak még szabad helyek, így érdemes jelentkezni. A részletek és a jelentkezési lap itt találhatóak:
https://fehervarikezmuvesek.hu/?s=gyermekm%C5%B1hely

 
Ugyancsak zajlanak egész nyáron az Egyesület felnőtt alkotó hétvégéi. A kosárfonó és a vászonszövő napok már beteltek, de lehet még jelentkezni nemezelő, bútörfestő, gyöngyfűző, üvegékszer készítő, fafaragó, csipkeverő hétvégékre, a foltvarró Asszonyműhelybe és a szabászatra.
Részletek itt: https://fehervarikezmuvesek.hu/mesterek/

 
 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika 
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.