Vakációzás a Bregyóban – javában zajlik a Napraforgó Városi Napközis Tábor

2024.07.04. 14:27
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 4. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
 
Idei második turnusánál tart a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével. Székesfehérvár Önkormányzatának napközis táborában minden nap lehet sportolni, pihenni, kézműveskedni, emellett hetente egy alkalommal a Székesfehérvári Rendőrkapitányság is bekapcsolódik a programokba közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési feladatokkal.


A Napraforgó Városi Napközis Tábor programjában a hét minden napján szerepel a lövészet, a kézművesség, többféle sportolási lehetőség – van többek között heti focibajnokság, melynek során a gyerekek kis csapatokban játszanak és versenyeznek, majd mindig az utolsó napon, péntekenként kerül sor az eredményhirdetésre.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság hosszú évek óta játékos oktatással kapcsolódik be a programokba a gyerekek védelme, biztonsága érdekében. Májer László rendőr őrnagy, a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársa minden csütörtökön eljön és egy kerékpáros ügyességi pályán tanítja a résztvevőket. A gyerekek megismerkednek a biciklizés alapvető szabályaival és olyan helyzetekkel, melyek a hétköznapi életben bármikor előfordulhatnak. Akik időre teljesítik a pályát, ajándékot kapnak.

Ugyancsak rendszeresen csatlakozik a táborhoz a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Dr. Vörös Ferencné osztályvezető és kollégái játékos feladatokkal készülnek azzal a céllal, hogy a gyerekek minél felkészültebben reagáljanak a hétköznapokban rájuk leselkedő veszélyekre. Megtanulják többek között, hogy idegennel ne álljanak szóba, ne engedjék be az otthonaikba, ne menjenek el vele és ne fogadjanak el tőle semmit. Megtanulják azt is, miként védjék meg saját testi épségüket és értékeiket, zsebpénzüket, telefonjukat egy közterületi atrocitás, támadás esetén, emellett tanulnak a kibervédelemről, az online biztonságról is.

A Napraforgó Tábor további hat turnuson keresztül, augusztus 16-ig folytatódik.


 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika 
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.