Közel 300 érmet szereztek már a Senshi Karate Do Egyesület karatékái

2024.07.08. 12:46
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 8. (hétfő)
 
 
 
 
 
 
 
A Senshi Karate Do Egyesület sportolóit köszöntötte hétfőn a Városházán Székesfehérvár polgármestere. A Shotokan és Fudokan karate ágazatok oktatására specializálódott, két éve alapított klub hűen követi a tradicionális japán harcművészet elveit és gyakorlatait. A hagyományokat szem előtt tartva országos és európai versenyeken is sikerrel álltak helyt, folyamatosan növelve a „színes” érmek számát. Az idei év első félévében már közel 300 arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a versenyzők, akik közül van, aki csak egy éve, és van, aki már több évtizede e sportág szerelmese.

 

A Senshi Karate Do Egyesületet 2022 szeptemberében alapította Halmai Roland, 3. danos Sensei. Az egyesület működése során kiemelt figyelmet fordítanak a fegyelem és a kölcsönös tisztelet kialakítására és fenntartására mind gyermek-, mind felnőtt sportolóik körében. A karate, mint sokrétű harcművészet, nem csupán sportág, hanem életforma is, amely a valós önvédelem mellett a fizikai és szellemi fejlődést is elősegíti. A közel 60 fős klub a Shotokan és Fudokan karate ágazatok oktatására specializálódott, hűen követve a tradicionális japán harcművészet elveit és gyakorlatait. Az elmúlt közel két év alatt számos versenyen szerepeltek, és szervezésüknek köszönhetően országos bajnokság helyszíne is lehetett Székesfehérvár. Az edzéseket Halmai Roland, 3. danos Sensei, szakmai vezető irányítja, munkáját segédedzője, Sramikné Osvald Annamária, 1. danos Sempai segíti.

A fehérvári sportolók nemcsak az országos, hanem az európai versenyeken is kimagasló eredményeket értek el. Csak az idei év első felében közel 300 „színes” érmet szereztek. A legeredményesebb sportolókat, a klub tagjait, az edzőket és a szülőket köszöntötte a Városháza Dísztermében hétfőn Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András elismerését fejezete ki az elért eredmények kapcsán és köszöntetet mondott, hogy Székesfehérvár hírnevét Európában és hazánkban mind a dobogós helyekkel, mind a városban szervezett országos versenyekkel öregbítik.

A sportolókkal folytatott beszélgetés során kiderült, hogy a legfiatalabb versenyző hatéves és egy éve jár az edzésekre, vannak testvérek, akik egymást „fertőzték meg” a sport szeretetével, és sokan választották az iskolai kereteken belül megismert karatét szinte mindennapos edzésüknek a tanév során. A fiatalok a heti három edzésen – ahogy fogalmaztak – „kellemesen elfáradnak” és bár nagy izgalommal állnak egy-egy verseny előtt a tatami szélére, amikor belépnek a küzdelem helyszínére, már csak a karatéra koncentrálnak. A szülők nevében az egyik édesanya úgy fogalmazott: a csapat, a mozgás és az elért eredmények egyaránt motiválják mindhárom sportoló fiát. A család elkíséri őket a versenyekre, szurkolnak, bíztatják őket.

Halmai Roland beszélt arról a fejlődésről, amely minden egyesületi tagnál jól megfigyelhető edzésről edzésre mind a három helyszínen, az István Király Általános Iskolában, a Táncsics Mihály Általános Iskolában, valamint a Széchenyi utcában található, 2024 januárjában kialakított dojóban, ahol különböző küzdelmi eszközökkel és mozgásfejlesztő felszerelésekkel rendelkeznek. A hagyományok tisztelete mellett kiemelt figyelmet fordítanak a folyamatos fejlődésre, a vizsgákra, valamint az országos és nemzetközi versenyeken való részvételre.

Míg az alapítás évében, 2022-ben 148 érmet nyertek, addig 2023-ban már 250 érmet szereztek, több országos bajnokságon, valamint a belgrádi Fudokan karate világbajnokságon. Az idei év első félévének termése 241 érme, ebből 67 arany, 86 ezüst és 88 bronz. Aktívan telt az első hat hónap, hiszen részt vettek a londoni Európa-bajnokságon, ahol Halmai Roland 4. helyezést ért el, Kis Levente pedig a 6. helyet szerezte meg. A szlovéniai Fudokan Európa-bajnokságon Halmai Roland két bronzérmet nyert, míg tanítványa, Gál András egy ezüstérmet szerzett. Megszervezték Székesfehérváron a második Senshi Kupát, amelyen már 200 nevező vett részt. 

A 2024-es év legeredményesebb sportolói:

Halmai Roland: a 2024-es év első félévében országos bajnokságokon két arany- és két ezüstérmet nyert. Nemzetközi szinten a londoni Európa-bajnokságon küzdelemben a 4. helyezést érte el, míg Szlovéniában a Fudokan Európa-bajnokságon tradicionális és sport formagyakorlatban is bronzérmet szerzett.

Gál András: öt OB arany-, három ezüst- és három bronzérem. A 2024-es szlovéniai Fudokan Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

Hegedűs Zalán: hét OB arany-, egy ezüst- és öt bronzérem

Bor Krisztián: egy OB bronz-, egy ezüst- és két aranyérem. 2024-ben Európa- és világbajnoki szereplése volt.

Czeiner Gergő: öt OB arany-, két ezüst- és egy bronzérem

Kiss Levente: egy OB arany-, három bronz- és három ezüstérem. Részt vett a londoni Európa-bajnokságon.

Lengyel Boglárka: négy OB arany- és egy ezüstérem

Gaál Zsolt: öt OB arany-, egy ezüst- és egy bronzérem

Onofer Maja: három OB arany-, két ezüst- és egy bronzérem

Kardos Richárd: három OB arany-, két ezüst- és három bronzérem

Kardos Szabolcs: két OB arany-, egy ezüst- és négy bronzérem

Az edzéseket Halmai Roland, 3. danos Sensei, szakmai vezető irányítja, munkáját segédedzője, Sramikné Osvald Annamária, 1. danos Sempai segíti.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.